Random header image... Refresh for more!

Category — Medi ambient

Natura i espiritualitat a Catalunya

LLibre de Josep Gordi i Serrat, molt original, útil i aconsellable.

Són deu converses, deu passejades i deu consells per viure la natura amb plenitud.

Gràcies, Jordi!

May 31, 2015   1 Comment

La nova realitat

LLibre d’en Jordi Pigem, gran descoberta, que analitza les contradiccions de l’economia i el modus de vida contemporani, i apunta cap a una nova realitat que ja van albirar els savis de moltes cultures i èpoques, i que avui ens guia cap a una societat més justa i una vida més plena (com ell diu a la contraportada).

Es pot complementar la seva lectura amb 2 dossiers elaborats per ell i publicats pel CADS el 2010 i el 2011, amb el títols de : Entendre la natura i Revalorar el món .

Sigui útil! Salut!

December 23, 2013   No Comments

Lletra petita

Llibre d’en Jordi Bigues, editat per Angle Editorial, on es troben preguntes i respostes molt encertades sobre TOT EL QUE PODEU ESTALVIAR PER TENIR UNA BONA VIDA….com diu l’autor. Valors i principis per viure senzillament millor…ara i sempre!

Sigui útil! Salut!

March 12, 2013   1 Comment

Decrecimiento y justicia Norte-Sur

“O como evitar que el Norte Global condene a la humanidad al colapso”, llibre d’en Giorgio Mosangini, editat per Icaria, que pretèn conjugar els respectes als límits de la natura amb la justícia social, sota el desplegament del decreixement, ecofeminisme i la Vida Bona.

Sigui útil! Salut!

November 28, 2012   No Comments

La sociedad de la abundacia frugal

Darrer llibre d’en Serge Latouche, publicat per editorial Icaria. Va en la línia que un altre món JA és possible i POT ser-ho…i aporta llum a les contradiccions i els contrasentits que es fan servir en relació al concepte de decreixement per part dels seus opositors. Jo segueixo pensant que és una aposta realment revolucionària a nivell personal i social…què voleu que us digui, que aposta per la coherència i felicitat personal dins una consciència global en un món totalment interdependent.

Dos dites que ell fa servir en la introducció:

– “Los manjares sencillos confieren un placer equivalente al de un régimen de abundancia si es eliminada la totalidad del dolor causado por la necesidad”  (Epicur)

– “La sabiduría suprema de estos tiempos consiste tal vez en pensar como el pesimista, porque la naturaleza de las cosas es cruel y triste, y actuar como el optimista, porque la intervención humana es eficaz para el bienestar social y moral, y el esfuerzo de justicia y de bondad, a pesar de lo que nos figuramos, no se desperdicia nunca” (Benoit Malon, La morale sociale)

Sigui útil! Salut!l

November 14, 2012   2 Comments

En BARRUGUET i en PUIGMAL

Notícia: ahir van entrar a casa un follet domèstic, en Barruguet,  i un gegantàs protector, en Puigmal….ostres…mare de Déu que hi anirem de bé ara!!!

Diuen al Lluçanés que el follet recull cada nit totes les deixalles aprofitable i les guarda, per si arriben altres temps; i és un fervent partidari de l’estalvi energètic i dels contenidors selectius i el reciclatge.

El gegantàs Puigmal va ensenyar a munyir i fer fotmatges als homes, i no haurien de matar animals per plaer; i espera el dia que la raó es proclami victoriosa i retorni l’harmonia entre els humans i la resta d’éssers vius.

Sigui útil! Salut!

November 11, 2012   1 Comment

1a Fira d’Economia Solidària de Catalunya (FESC)

La primera Fira d’Economia Solidària de Catalunya té lloc aquest cap de setmana a Barcelona. Us adjunto la seva presentació:

La FESC (Fira d’Economia Solidària de Catalunya) vol difondre l’economia solidaria de Catalunya mostrant durant dos dies un nombre significatiu i representatiu d’empreses i entitats del sector, així com els seus principals reptes. L’esperit de la Fira, doncs, és inclusiu, ja que pretén abastar la gran diversitat d’experiències existents. Per aquest motiu, s’ha prioritzat en tota la cadena de proveïment de l’esdeveniment l’ús i la contractació de béns i serveis de l’economia solidària.

L’abast de l’esdeveniment, tot i ser d’àmbit català, busca també la projecció estatal i internacional en els àmbits europeu i mediterrani, i te la voluntat de consolidar-se com una cita de referència periòdica dins el sector.

  1. Donar a conèixer l’economia solidària a la ciutadania inquieta i presentar-la com una opció que pot resoldre la major part de necessitats materials de la vida des de diversos sectors: treball, consum, estalvis, oci, educació, habitatge, etc.
  2. Aconseguir implicar més persones en les iniciatives d’economia solidària: com a consumidores, com a estalviadores, per emprendre algun nou projecte, col·laborant amb la Xarxa d’Economia Solidària, etc.
  3. Augmentar la consciència de sector per part dels mateixos actors de les iniciatives d’economia solidària.
  4. Divulgar les alternatives que aporta l’economia solidària a la crisi, tant immediates com per sortir del capitalisme.
  5. Convertir la Fira en un referent periòdic de tot el sector a Catalunya.

L’Economia Solidària la formen totes aquelles organitzacions amb activitat econòmica de producció, distribució, comercialització, consum o estalvi que es desenvolupa sota criteris democràtics, participatius, respectuosos amb el medi i socialment responsables. Es tracta d’una economia al servei de les necessitats humanes, regida per principis democràtics, de transparència i bon govern, i minimitzadora de les externalitats negatives.

Dins el seu programa es troben temes tan interessants com:

– el Mercat Social Català (MESC) i la moneda social (ECOSOL)

– el consum responsable, sostenible i comerç just

– les finances ètiques

– les cooperatives de consum, la premsa alternativa i els horts urbans

Sigui útil! Salut!

 

October 28, 2012   No Comments

Interferències

Una pel·lícula sobre el pervers funcionament del món, la manca de valors ètics i les arrels de la crisi global que ens afecta, que et fa reflexionar i no et deixa indiferent!

Com es defineix en l’apartat sobre l’origen de la proposta és :” un exercici de vigilància de la societat civil sobre els governants, els poderosos i tot allò que els ciutadans no veiem en el dia a dia. Interferències és la culminació del treball de més de 10 anys investigant i denunciant diferents mecanismes d’anticooperació. Un treball realitzat des de l‘ODG en xarxa amb múltiples organitzacions, xarxes i campanyes. I des de fa 5 anys, en paral·lel, és el resultat del treball de Quepo per trobar noves maneres de comunicar i acostar l’audiovisual professional al sector social, amb un compromís absolut amb el treball de continguts per a les necessitats de comunicació de les entitats, al servei del debat i l’acció social.”

Sigui útil! Salut!

October 26, 2012   No Comments

Una democracia de calidad: valores cívicos frente a la crisis

Document molt interessant, publicat a Círculo Cívico de Opinión, on es tracten apartats tan clau per sortir del pou global on estem com: crisi ètica, orientar-nos cap el bé comú, equitat, canvi personal en l’ordre de valors, dir la veritat i no amagar mentides, l’exemple personal com a cultura, rebuig de fets inacceptables, potenciació de l’esforç de cadascú, superar la partidització de la vida pública, tenir sentit de la professionalitat, promoure l’educació, recuperar   el prestigi dels càrrecs i construir un marc de valors comuns.

Els autors (Victòria Camps, Adela Cortina, Javier Gomá Lanzón, Fernando Savater i Ramón Vargas-Machuca Ortega), crec que ho avalen…o si més no han treballat molt el tema dels valors i la vida que portem. Per reflexionar…

Sigui útil! salut!

October 20, 2012   No Comments

El laboratorio del alma

LLibre de Stella Maris Maruso, que parla del procés de sanació en les persones, de la estreta relació entre emocions, ment i cos, de la psiconeuroend0crinoinnmunologia (PNEI) en una paraula.

Recomanable visitar la web de la seva Fundación Salud, per la diversitat d’informació i ventall de feina que abarquen.

Sigui útil! Salut!

 

November 28, 2011   1 Comment