Random header image... Refresh for more!

Category — Muntanya

3 nous llibres amb encant, silenci, solitud i descoberta

El primer és La màgia del silenci, el segon Biografia del silenci, i el tercer 501 llocs de silenci que has de conèixer abans de morir.

Espero que us agradin, ajudin o siguin útils!

Salut!

 

octubre 28, 2017   No Comments

Enjoia’t, ennatura’t i felicita’t a Catalunya

El títol es refereix a un recull de rutes, excursions, travesses, descobertes, etc…per la nostra terra, que he recollit en un document que adjunto, que són la transcripció amb enllaços a la xarxa de uns dossiers, llibres i altres que reposen a la llibreria de casa.

He pensat que així estaran més a l’abast de tothom i en el mateix moment pots veure la ruta o la dificultat o l’interès històric, o les alternatives a l’entorn del lloc o comarca, o les meravelles naturals que amaga, etc…

També vol ser un agraïment sincer a tantes i tantes persones que tenen el valor, l’esforç, la generositat i la fe de compartir en els seus espais a la xarxa, les seves experiències, fotos i coneixements….i ens ajuden a estimar la nostra petita terra…i així aprenem a estimar millor la globalitat del planeta i les persones que l’habiten(és allò tan conegut del local-global).

Enjoia’t, ennatura’t i felicita’t

Sigui útil , amics!

desembre 15, 2015   No Comments

Descobrir Catalunya- Experiències

Recull de llocs, troballes, racons, aventures, gastronomia, descobertes, natura, vida, història… i experiències, classificades per comarques de Catalunya, tret de les 3 revistes editades fins ara per Descobrir amb el genèric d’Experiències, aproximadament unes 600, amb enllaços actualitzats per poder navegar i concretar rutes o visites.

Espero que sigui útil i ajudi a estimar més la terra on vivim, les persones que hi viuen i ens faci ser més bones persones.

Descobrir 1-2-3

 

 

novembre 27, 2015   No Comments

Córrer per ser lliure

LLibre de Núria Picas, barreja d’emocions, amor per la muntanya, records autobiogràfics i reflexions vitals, molt encertat i amè. Es un llibre “fresc” que traspua llibertat, tendresa i passió per la natura…pel món.

Salut!

novembre 2, 2015   No Comments

Guia pràctica per conèixer la natura a Catalunya

Llibre publicat per Ipcena, de diferents autors, clau per passejar per la natura al nostre país, ja que quan aprens i saps el que tens i veus o estimes i valores més. Per mi ajuda a estimar la terra, i de retruc el món i les persones.

Recomanable del tot. Salut!

octubre 17, 2015   No Comments

Natura i espiritualitat a Catalunya

LLibre de Josep Gordi i Serrat, molt original, útil i aconsellable.

Són deu converses, deu passejades i deu consells per viure la natura amb plenitud.

Gràcies, Jordi!

maig 31, 2015   No Comments

Bajo los cielos de Asia

LLibre potent escrit per Iñaki Ochoa de Olza…PURA VIDA, realmemt. La història d’una vida plena de força, joia, lluita, senzillesa i felicitat!.

Un detall de la carta de comiat del seu company Jorge Egocheaga: ” Somos aquello que no conocemos pues somos presente que se proyecta de inmediato hacia un futuro incierto, pero resurge ante experiencias nuevas, inexploradas con anterioridad, somos un cúmulo de sensaciones y vivencias pasadas y por pasar, somos un tejido de interrelaciones con la tierra, sus gentes, sus vivencias, sus paisajes, sus montañas. Somos parte del viaje”.

Paraules del seu pare: ” Su recuerdo ya no es asunto físico ni siquiera patafísico, tiene una esencia propia más allá de lo organizable, de lo referible, de lo sujeto a campañas y montajes. Iñaki es ya metafísica pura, sobrevive más allá de las dificultades y alegrías de la vida. Iñaki dispuso de gracia mística, de la mejor médula humana, por encima de lo opinable y lo informativo. Que descanse en paz pero que no se olvide de cuidarnos un poco a todos”.

Sigui útil! Salut!

maig 3, 2010   No Comments

Calendari 2009- 5 de desembre

Avui: “Res no hagués pogut succeir si algú abans no s’ho hagués imaginat” (Reinhold Messner

Santoral: Crispina

Avui és el Dia Internacional dels Voluntaris pel Desenvolupament Econòmic i Social

Sigui útil! Salut!

desembre 5, 2009   No Comments

Diari espiritual, un any amb Gandhi

Avui, 7 de febrer: “Cada home és un riu, i tots i cadascun han de seguir la seva llera, fins que arribin a la mar de la salvació, on s’hauran de mesclar“.

cami-de-la-llibertatLa frase em porta a pensar en la llibertat de les persones, malgrat estem predeterminats en part per la genètica, tots tenim una llera que anem remodelant amb els anys, els encerts, els entrebancs, la experiència, les relacions, a feina, els dols…i el “mar de salvació” jo l’interpreto més com la clarividència del que cal fer en aquest món globalitzat i en crisi, per treballar per la pau, la justícia, la solidaritat, la sostenibilitat, el diàleg interreligiós, la fi de les guerres, etc…Potser és una visió estreta de la dita gandhiana, però és com ho veig ara i aquí, tot i que certament es podria fer també una lectura religiosa o espiritual. Ja direu…

La troballa d’avui: Amu Daria: històries, imatges i anècdotes de la Ruta de la Seda i de l’Àsia Central.

Sigui útil! Salut!

febrer 7, 2009   1 Comment

Diari espiritual, un any amb Gandhi

Avui, 6 de febrer: “El que és impossible per a l’home és un joc de nens per a Déu“.

llocs-que-has-de-coneixerFrase que costa d’interpretar o de comprendre, però que jo la oriento com a que mai hem de perdre la visió de la nostra gegantina petitesa, de les nostres limitades forces i poder, malgrat sembli que podem fer-ho tot, canviar-ho tot, etc…És un toc d’humilitat personal i de confiança en Déu, el que crec que ens vol fer adonar el Mahatma, i més quan sembla que la ciència i la tecnologia ens tenen enlluernats i sembla que tenen la solució definitiva de tot. Us aconsello de llegir el discurs d’agraïment d’en Pere Casaldàliga en rebre el Premi Internacional Catalunya el 2006…gran resum dels objectius i de la tasca a fer pels humans! Ja direu…

La troballa d’avui: la Fundació Josep Pla, amb molta informació de l’escriptor, així com una agenda amb tot d’activitats lligades al món de la lectura, de la fantasia i els llibres. Visiteu-la!

Sigui útil! Salut!

febrer 6, 2009   5 Comments