Random header image... Refresh for more!

Category — Rutes i viatges

100 curses que has de fer alguna vegada a la vida

Llibre d’en Sebas Guim, tota una descoberta casual molt agradable. Forma part de les persones que disfruten de l’esforç, de la superació personal, i que han hagut de suportar lesions i entrebancs.

Con diu ell:” La cursa perfecta és aquella que s’inicia amb les cames, es continua amb el cap i s’acaba amb el cor. I la meta no és el final, sinó el camí que seguim per arribar-hi”.

Sigui útil! Salut!

març 13, 2016   No Comments

Enjoia’t, ennatura’t i felicita’t a Catalunya

El títol es refereix a un recull de rutes, excursions, travesses, descobertes, etc…per la nostra terra, que he recollit en un document que adjunto, que són la transcripció amb enllaços a la xarxa de uns dossiers, llibres i altres que reposen a la llibreria de casa.

He pensat que així estaran més a l’abast de tothom i en el mateix moment pots veure la ruta o la dificultat o l’interès històric, o les alternatives a l’entorn del lloc o comarca, o les meravelles naturals que amaga, etc…

També vol ser un agraïment sincer a tantes i tantes persones que tenen el valor, l’esforç, la generositat i la fe de compartir en els seus espais a la xarxa, les seves experiències, fotos i coneixements….i ens ajuden a estimar la nostra petita terra…i així aprenem a estimar millor la globalitat del planeta i les persones que l’habiten(és allò tan conegut del local-global).

Enjoia’t, ennatura’t i felicita’t

Sigui útil , amics!

desembre 15, 2015   No Comments

Descobrir Catalunya- Experiències

Recull de llocs, troballes, racons, aventures, gastronomia, descobertes, natura, vida, història… i experiències, classificades per comarques de Catalunya, tret de les 3 revistes editades fins ara per Descobrir amb el genèric d’Experiències, aproximadament unes 600, amb enllaços actualitzats per poder navegar i concretar rutes o visites.

Espero que sigui útil i ajudi a estimar més la terra on vivim, les persones que hi viuen i ens faci ser més bones persones.

Descobrir 1-2-3

 

 

novembre 27, 2015   No Comments

Natura i espiritualitat a Catalunya

LLibre de Josep Gordi i Serrat, molt original, útil i aconsellable.

Són deu converses, deu passejades i deu consells per viure la natura amb plenitud.

Gràcies, Jordi!

maig 31, 2015   No Comments

Bajo los cielos de Asia

LLibre potent escrit per Iñaki Ochoa de Olza…PURA VIDA, realmemt. La història d’una vida plena de força, joia, lluita, senzillesa i felicitat!.

Un detall de la carta de comiat del seu company Jorge Egocheaga: ” Somos aquello que no conocemos pues somos presente que se proyecta de inmediato hacia un futuro incierto, pero resurge ante experiencias nuevas, inexploradas con anterioridad, somos un cúmulo de sensaciones y vivencias pasadas y por pasar, somos un tejido de interrelaciones con la tierra, sus gentes, sus vivencias, sus paisajes, sus montañas. Somos parte del viaje”.

Paraules del seu pare: ” Su recuerdo ya no es asunto físico ni siquiera patafísico, tiene una esencia propia más allá de lo organizable, de lo referible, de lo sujeto a campañas y montajes. Iñaki es ya metafísica pura, sobrevive más allá de las dificultades y alegrías de la vida. Iñaki dispuso de gracia mística, de la mejor médula humana, por encima de lo opinable y lo informativo. Que descanse en paz pero que no se olvide de cuidarnos un poco a todos”.

Sigui útil! Salut!

maig 3, 2010   No Comments

Tres editorials

Voldria fer esment de tres empreses editorials, potser poc conegudes, però on es poden trobar llibres de gran interès social, polític, ecològic, sobre altermundialisme, filosòfic, etc…

Una te la seu a Madrid és: Los libros de la Catarata, i des de 1990 ha publicat més de 500 llibres per bàsicament difondre formes de pensament crític, com diu a la seva presentació.

L’altre te la seu a Barcelona, i és Icaria Editorial, potser més especialitzada en l’àmbit de les ciències socials i que vol oferir eines de reflexió als ciutadans i exposar propostes de transformació social. Tenen un bloc molt operatiu i “alternatiu”, on exposar comentaris i parers.

I la darrera és vasca, és diu Txalaparta, i és més peculiar, lliure i independent, i viu de subscripcions bàsicament. Es troben llibres que no trobaries enlloc, i treballen per correu i enviament postal, sobretot.

Espero que us animeu a donar-hi una volta, i mirar llibres…

Sigui útil! Salut!

febrer 20, 2010   5 Comments

“Per canviar el món, primer t’has de canviar tu mateix”

Aquesta frase del Dalai Lama, sembla, la voldria fer servir avui per recomanar 2 llibres:

– és la darrera frase del llibre “Les veus del desert” de Marlo Morgan, on és relata el viatge d’aquesta metgessa durant 3 mesos per terres desèrtiques d’Austràlia (vés per on, ara tinc el meu fill gran per allà);

– i obre el llibre “Simplicidad radical” de Jim Merkel, una guia pràctica per una ciutadania sostenible i un món més just, solidari i en pau, per mi.

Recomanables lectures, amics!

Sigui útil! Salut!

gener 21, 2010   1 Comment

Diari espiritual, un any amb Gandhi

Avui, 10 de febrer: “La seu de la religió és en el cor“.

couchsurfingGandhi ens vol recordar i fer veure avui, per mi,  que si realment la nostra fe, la nostra espiritualitat i la nostra religió és sincera, habita i fecunda el nostre cor, res podem tèmer i res podrem fer malament, com va dir l’Abat de Montserrat: “la religió ofereix la pacificació del cor, fonamental per la convivència i la pau”. De fet, si fos possible que els governs dels diferents països, escoltèssin amb sinceritat la veu d’una mena de senat format per personalitats mundials de reconeguda vàlua cultural, honradesa i pràctica austera de vida, i fe en les persones…potser el món trobaria la brúixola que marqui el nord de la pau, la justícia social i la globalització ben entesa. Dic jo, eh?

La troballa d’avui: la web “En lucha: anticapitalismo y revolución”, plena d’informació actualitzada, de feina i lluita per un canvi social i polític…espectacular! També enllaça amb un bloc fets per estudiants en lluita! Dins meu, penso, quina riquesa de punt de vista, quina empenta…quina demostració de llibertat i de fe, en el fons.

Sigui útil! Salut!

febrer 10, 2009   2 Comments

Diari espiritual, un any amb Gandhi

Avui, 7 de febrer: “Cada home és un riu, i tots i cadascun han de seguir la seva llera, fins que arribin a la mar de la salvació, on s’hauran de mesclar“.

cami-de-la-llibertatLa frase em porta a pensar en la llibertat de les persones, malgrat estem predeterminats en part per la genètica, tots tenim una llera que anem remodelant amb els anys, els encerts, els entrebancs, la experiència, les relacions, a feina, els dols…i el “mar de salvació” jo l’interpreto més com la clarividència del que cal fer en aquest món globalitzat i en crisi, per treballar per la pau, la justícia, la solidaritat, la sostenibilitat, el diàleg interreligiós, la fi de les guerres, etc…Potser és una visió estreta de la dita gandhiana, però és com ho veig ara i aquí, tot i que certament es podria fer també una lectura religiosa o espiritual. Ja direu…

La troballa d’avui: Amu Daria: històries, imatges i anècdotes de la Ruta de la Seda i de l’Àsia Central.

Sigui útil! Salut!

febrer 7, 2009   1 Comment

Diari espiritual, un any amb Gandhi

Avui, 6 de febrer: “El que és impossible per a l’home és un joc de nens per a Déu“.

llocs-que-has-de-coneixerFrase que costa d’interpretar o de comprendre, però que jo la oriento com a que mai hem de perdre la visió de la nostra gegantina petitesa, de les nostres limitades forces i poder, malgrat sembli que podem fer-ho tot, canviar-ho tot, etc…És un toc d’humilitat personal i de confiança en Déu, el que crec que ens vol fer adonar el Mahatma, i més quan sembla que la ciència i la tecnologia ens tenen enlluernats i sembla que tenen la solució definitiva de tot. Us aconsello de llegir el discurs d’agraïment d’en Pere Casaldàliga en rebre el Premi Internacional Catalunya el 2006…gran resum dels objectius i de la tasca a fer pels humans! Ja direu…

La troballa d’avui: la Fundació Josep Pla, amb molta informació de l’escriptor, així com una agenda amb tot d’activitats lligades al món de la lectura, de la fantasia i els llibres. Visiteu-la!

Sigui útil! Salut!

febrer 6, 2009   5 Comments