Random header image... Refresh for more!

Category — Salut

Un mar d’emocions

 

Llibre d’en Francesc Torralba, gran persona, que ens fa navegar pel món de les emocions….i dels valors. Molt recomanable.

Sigui útil! Salut!

January 14, 2014   No Comments

Testament d’un pallasso

Molt aconsellable….per rumiar com realment val la pena de viure aquesta vida….cliqueu!

Sigui útil! Salut!

May 23, 2013   No Comments

Lletra petita

Llibre d’en Jordi Bigues, editat per Angle Editorial, on es troben preguntes i respostes molt encertades sobre TOT EL QUE PODEU ESTALVIAR PER TENIR UNA BONA VIDA….com diu l’autor. Valors i principis per viure senzillament millor…ara i sempre!

Sigui útil! Salut!

March 12, 2013   1 Comment

Llatinoamericana 2013

De nou l’agenda Llatinoamericana mundial, la 2013, amb el tema de “L’altra economia”. No us la perdeu…ajuda a viure, a tenir consciència del món que vivim i esperança en el món que podem tenir entre tots!

Impressionant la introducció fraterna d’en Pere Casaldàliga, i els diferents escrits i articles de: Arcadi Oliveres, Adela Cortina, Leonardo Boff, Manfred Max-Neef, Carlos Taibo, Jorge Reichmann, Teresa Forcades…entre molts altres.

Temes com: fam, “bon conviure”, armes, consumisme, economia de les persones, sostenibilitat, gent sense llar, sobirania alimentària, educar per la pau, etc…tots ells entrelligats es troben explicats, de manera planera, amable i pràctica.

Sigui útil! Salut!

 

January 14, 2013   No Comments

El metge social

Llibre del Dr. Albert J. Jovell, que tracta de l’enfoc humanista que li cal retrobar a la medicina i que en un format d’entrevista escrita repasa temes ètics, d’eficàcia i eficiència sanitària, d’educació sanitària, de justícia social, etc…

Molt interessant!

Sigui útil! Salut!

January 6, 2013   1 Comment

L’hora de Gandhi

LLibre d’en Ramin Jahanbegloo, amb pròleg del Dalai Lama, de la col.lecció Galàxia Gutenberg. Una molt bona, documentada  i treballada aportació per aprofundir en els principis de la filosofia i política gandhiana.

Com diu ell a la conclusió: “Amb el temps podem esperar que si canvien els principis que guien la moralitat dels individus es produirà un canvi bàsic en els principis que guien la vida de les nacions”

Cal treballar i lluitar més per una revolució dels valors que pel valor d’una revolució…

Sigui útil! Salut!

December 7, 2012   No Comments

Decrecimiento y justicia Norte-Sur

“O como evitar que el Norte Global condene a la humanidad al colapso”, llibre d’en Giorgio Mosangini, editat per Icaria, que pretèn conjugar els respectes als límits de la natura amb la justícia social, sota el desplegament del decreixement, ecofeminisme i la Vida Bona.

Sigui útil! Salut!

November 28, 2012   No Comments

La sociedad de la abundacia frugal

Darrer llibre d’en Serge Latouche, publicat per editorial Icaria. Va en la línia que un altre món JA és possible i POT ser-ho…i aporta llum a les contradiccions i els contrasentits que es fan servir en relació al concepte de decreixement per part dels seus opositors. Jo segueixo pensant que és una aposta realment revolucionària a nivell personal i social…què voleu que us digui, que aposta per la coherència i felicitat personal dins una consciència global en un món totalment interdependent.

Dos dites que ell fa servir en la introducció:

– “Los manjares sencillos confieren un placer equivalente al de un régimen de abundancia si es eliminada la totalidad del dolor causado por la necesidad”  (Epicur)

– “La sabiduría suprema de estos tiempos consiste tal vez en pensar como el pesimista, porque la naturaleza de las cosas es cruel y triste, y actuar como el optimista, porque la intervención humana es eficaz para el bienestar social y moral, y el esfuerzo de justicia y de bondad, a pesar de lo que nos figuramos, no se desperdicia nunca” (Benoit Malon, La morale sociale)

Sigui útil! Salut!l

November 14, 2012   2 Comments

El camí de l’esperança

Nou llibre, amb el subtitol d’Una crida a la mobilització cívica, escrit per Stéphane Hessel i Edgar Morin. Aporta llum a la foscor global que ens envolta i apunta un camí cap a una nova societat que tots podem fer en el nostre cada dia, si obrim el nostre cor i cervell a una visió més global i humana del viure, a una “vida bona” més que a una bona vida en el sentit consumista, explotador i depredador. Us recomano una visita al camí de Vidabona descobert pel nostre gran pensador, pacifista i activista Lluís M. Xirinacs.

Sigui útil! Salut!

November 9, 2012   No Comments

Una democracia de calidad: valores cívicos frente a la crisis

Document molt interessant, publicat a Círculo Cívico de Opinión, on es tracten apartats tan clau per sortir del pou global on estem com: crisi ètica, orientar-nos cap el bé comú, equitat, canvi personal en l’ordre de valors, dir la veritat i no amagar mentides, l’exemple personal com a cultura, rebuig de fets inacceptables, potenciació de l’esforç de cadascú, superar la partidització de la vida pública, tenir sentit de la professionalitat, promoure l’educació, recuperar   el prestigi dels càrrecs i construir un marc de valors comuns.

Els autors (Victòria Camps, Adela Cortina, Javier Gomá Lanzón, Fernando Savater i Ramón Vargas-Machuca Ortega), crec que ho avalen…o si més no han treballat molt el tema dels valors i la vida que portem. Per reflexionar…

Sigui útil! salut!

October 20, 2012   No Comments