Random header image... Refresh for more!

Diari espiritual, un any amb Gandhi

Avui, 18 de novembre: “Cap cultura no pot sobreviure si pretén ser l’única“.

Una crida a la descoberta de l’altre, a valorar el món global amb respecte i admiració, però no sols dels poderosos en nombre (americans, xinesos, indis, parla castellana, etc…) ans al contrari de totes i cadascuna de les 6000 llengües i cultures existents. Aquest és l’enfoc a donar al consell gandhià, crec, que ja costa una mica més…o molt més. No podem predicar ni creure el que no practiquem, diu el Mahatma, doncs hem de començar en el nostre àmbit quotidià a demostrar que les coses i la vida és poden viure d’una altre manera, mirar les dues cares de la moneda davant qualsevol conflicte, problema o entrebanc, acceptar la diversitat com a font de riquesa, no diu l’Evangeli que tots som germans doncs…tot i que costa més, però val la pena, segur! El món torna a tendir als absolutismes, a la por davant tot i tothom…busquem en el nostre interior amb un bon discerniment, la millor actitud de vida…tot un repte!

La troballa d’avui: la Fundació Randa i la seva escola de Globalística, seguint el model de pensament del nostre estimat Xirinacs…un gran exemple per tots!

Per escoltar…i pensar: Com goses? (Mesclat)

Sigui útil! Salut!

3 comments

1 fenix { 11.18.08 at 9:38 pm }

“Cap cultura no pot sobreviure si pretén ser l’única“.
Aquesta dita també la podem veure com que, cap forma de fer no pot
pretendra ser l’única en tenir la raó i la veritat.

Voldria compartir un tros del comentari d’en, Joan : ” Una crida a la descoberta de l’altre “.

Amb tota modéstia voldria dir-vos que per amistat he viscut moments en que he vist molt clar que les relacions entre les persones
(pares i fills)(germans i germanes) derivan cap a racons de molta foscor que provoca que el respecte i l’amor és torni rencor .
És aqui on he vist que cal descobrir l’altre ,posar-se en el seu lloc i voler compartir la seves raons,per apendre que els joves no actuen sempre per error i que els grans no son els unics portadors de la vertitat.Mols cops sembla que a casa dels altres tot va com una seda ,peró en el fons no sabem quant de treball i quanta dedicació hi ha darrera d’una convivencia amb alts i baixos,peró amb el respecte i l’amor que és per mi la base de totes las relacions.
En las relacions interpersonals esperem,lògicament,reciprocitat,però no sempre es pot donar,no sabem quan,ni de quina manera,es produirà la reacció de l’altre. Potser esperàvem una paraula avui,però l’altre ha considerat que no era el moment .Caldra esperar
i esforçar-se per apendre que la llibertat és amor .

Com diu en Joan :
“hem de començar en el nostre àmbit quotidià a demostrar que les coses i la vida és poden viure d’una altre manera, mirar les dues cares de la moneda davant qualsevol conflicte, problema o entrebanc”.
“busquem en el nostre interior amb un bon discerniment, la millor actitud de vida…tot un repte”!.

Gràcies ,Joan, les teves paraules escrites son guia per trovar quelcom per seguir en el camí .
Bona feina la que fa la” Fundacio Randa “. Hi ha persones que viuen
per fer més façil el conviure entre els essers humans .

Caminants que camineu en silenci ,avui una abraçada ,ja sabeu…
que em cal. És força,és amor ,es amistat,és perdó .
Que la Pau sigui en el camí de tots els caminants de tots.

Salut!!
Namaste!! Nuria

2 Carles { 11.18.08 at 11:29 pm }

Res que s’aïlli, es separi o vulgui imposar-se podrà sobreviure, que és de lúcids l’acceptació de la diferència i la convergència entre cultures. Com pot pretendre una part divina ser l’emblema de la divinitat renunciant a les altres parts d’ella ?. Si la totalitat és una Unicitat d’unió agermanada en l’Amor de Déu, aquest amor és la seva cola, la seva teranyina. Si algú s’atreveix a ser únic, excloent els altres, deixa aquest amor i llavors l’únic que aconsegueix és separar-se de la divinitat i es crea la falsa il·lusió de ser únic. Només l’ego pot atrevir-se a fer agosarada estupidesa. Penso en Hitler i la seva pretesa raça ària, la puresa biològica buscava ell!, pobre Hitler!, ell que buscava la saviesa, la puresa i el poder on no pot trobar-se, un home turmentat que confonia els ordres de la vida i imposava una visió egòtica a una societat que per por no es plantejava, ni qüestionava res. Quant mal fan els egos, el separatisme, la manipulació, l’imposició. No entenen que la vida és molt més gran, que pot contenir la totalitat en unió agermanada, que no cal reduir, fragmentar, separar. D’aquesta acció de separació, ve la fissió nuclear, amb les seves corresponents conseqüències radioactives contaminants i que atempten a la vida. Sabem que la millor font energètica no contaminant i neta és la fusió nuclear, tal com funciona el sol i les estrelles, la unió dels àtoms i no la seva separació. No deixem de funcionar d’una manera egòtica, separatista, excloent, partidista, sectària, fanàtica,… i només l’amor, la unitat, la inclusió, la fusió pot salvar el món, la vida, la humanitat.

Anem a l’extermini, perquè com molt bé explica la saviesa del mestre, res del que es mou així pot sobreviure. Amén.

Bon camí!
Bon treball!

Tot un repte que cal treballar! I avui com no, Xirinacs despunta amb el seu model globalístic, com una estrella en la nit més fosca. Gràcies!

😉 🙂 com goses ? Sí sí, per aquí anem bé, ensenyant amb sentit de l’humor. Com goses dir ?

Avui no podem fallar amb un clàssic que tots coneixem i l’apunt musical serà la composició “Imagine” del nostre estimat John Lennon, amb versió de Eva cassidy:

http://www.youtube.com/watch?v=qVYpTFgeWwc

You may say that Im a dreamer, but Im not the only one. I hope some day you’ll join us. And the world will live one.

Diran que sóc un somiador, però no sóc l’únic. Espero que un dia t’uneixis i el món viurà unit.

Bon viatge! No somiem la vida, visquem el somni que pot ser real.

3 fenix { 11.18.08 at 11:38 pm }

Renoi!!! gràcies … Imagine ,i aquestes hores de foscor . És maca molt maca aquesta canço ,peró ,és per escoltar-la demá amb la claror de mati,per veura la llum,Ara no!!

Salut!! i bona nit. Visquem el somni que pot ser real.
Namaste!!
Cada dia pas a pas es util!! gràcies ,Joan i Carles . Nuria

Leave a Comment