Random header image... Refresh for more!

Diari espiritual, un any amb Gandhi

Avui, 21 de novembre: “És un ultratge a la religió el fet de cometre una atrocitat en nom seu“.

La frase per mi, a part del rebuig que tota atrocitat comporta i més si és en nom de qualsevol religió, té una lectura més subtil, i és que el Mahatma parla de religió, en singular, des d’una vessant interreligiosa per fer notar que cap mena de violència o “guerra santa” té fonament en el món, mai i menys actualment. Potser hauriem de llegir més els documents de l’Esglèsia, fer més autocrítica personal, i sobretot fer una interpretació més rigorosa i exigir més coherència als seus governants…ja que no som tots germans?. Opinable, eh?

La troballa d’avui: Camins de l’Esperit, un bloc dedicat a la recerca de les tradicions espirituals de la Humanitat. Farcida d’enllaços i interessant!

Sigui útil! Salut!

3 comments

1 Carles { 11.21.08 at 1:05 pm }

Bon dia!

Que sereu tant amables de llegir-vos el que explica aquesta adreça i fer el que considereu oportú.

http://www.es.amnesty.org/actua/acciones/israel-y-territorios-ocupados-los-ninos-palestinos-deben-ser-operados/

Gràcies, més tard entraré a fer el comentari.

Bon camí!

2 Carles { 11.21.08 at 11:35 pm }

Exacte mestre i l’home des de que ha edificat religions no ha deixat de cometre atrocitats en nom seu, deslligant-se de l’art del religare. Quina misèria! Tant ofuscat amb el seu ego, no ha deixat de crear patologies religioses, amb dogmatismes, sectarismes, fanatismes,…

Un home que es deslliga dels orígens en que és fonamenta la seva espiritualitat, utilitzant després els afegits per atemptar contra els propis orígens. Només l’estupidesa en avall li correspon aquesta immaduresa. És clar que és immaduresa inconscient, perquè com va dir el Mestre: “Pare, perdona’ls, que no saben el que fan” (Lc 23,34).Perquè no els hem de veure dolents, sinó que no saben el què fan.“Feliços els qui veuen pobresa allí on d’altres veuen malícia” segur que seran constructors del Regne i fills de la Pau.

Bon camí!
Bon treball!

Llegint les múltiples entrades sempre interessants i plenes de riquesa, veig que en Benet XVI té en compte el dret a la llibertat religiosa. Quina sort que avui el cristianisme no té l’hegemonia, això els permet trobar-se a l’altre cantó de nou i demanar per ells el que és un dret per a tots.

I jo em pregunto, no és un ultratge, una atrocitat ser capaç de parlar de la pau amb paraules tant eloqüents i no donar resposta, tot i tenint possibilitats de provocar canvis en el món ? Si menys no, intentar-ho! Les paraules són vestits per amagar l’irresponsabilitat, tot fent veure que en som molt de responsables. Quina atrocitat!!!

Molta intel·ligència i un gran art de la dialèctica de la paraula, però manca de saviesa, si més no, per intentar fer els canvis oportuns encara que tots et vagin en contra. Sr. Benet XVI, a Crist el van fer fora del temple, per no permetre que a la Casa del Pare, es posessin a vendre i a bescanviar, que fa la institució de l’Esglèsia Catòlica, Apostòlica i Romana? Vostè és el seu representant i encara que no pugui arribar a tot arreu, si us plau, mogui fitxa, que Crist s’està ofegant, com ens pot parlar de l’aire! Només aquells que són exemple, són dignes de ser escoltats i de posar-nos les seves sandàlies. Escolti al Mestre, maduri les seves paraules i les seves accions.

Tot i ser contundent, no vull tenir cap to de violència i d’arrogància, més aviat l’acció de coherència i de responsabilitat me la dirigeixo a mi mateix, no fos cas que mirant l’altre, no vegi que també sóc capaç de crear atrocitats, siguin de la mena que siguin. Déu m’ajudi a no cometre’n i saber caminar amb les sandàlies del Mestre. Amb aquest propòsit i compromís, continuo el meu viatge, procurant no perdre’m en el laberint.

I per acomiadar-me, avui l’apunt musical és la d’un viatge com qualsevol altre, que tot i amb totes les seves penalitats, hom sap que hi ha possibilitats que la llum triomfi sobre la foscor, per tant no deixem de somiar-ho, tot i que avui encara no s’hagi manifestat.

In dreams… però en somnis jo puc escoltar el teu nom i en somnis ens reunirem de nou … en la foscor escolto una crida… me’n vaig allà, de nou …

http://www.youtube.com/watch?v=4f6It3cZvqY&feature=related

i els dies de llum segur que retornaran. Que així sigui en al seva Presència Infinita!

Bon viatge!

Avui en el vídeo, surt la imatge d’un guerrer empunyant l’espasa. Això ens portaria a poder distingir entre dues classes de guerrers – lluitadors. Els que són bel·licosos i bel·ligerants, agafats a la idea de lluitar i vèncer, utilitzant la violència; i els que en virtut de la seva valentia, estant decidits a acceptar la realitat tal com és, tenint un compromís absolut amb Satyägraha i Ahimsa, i les seves accions reflecteixen aquest compromís. Són aquests els que tenen unes bones sandàlies.
Hem d’aprendre a veure els herois en un context de no violència. Cal treballar molt per construir un nou món.

A treballar sigui dit!

3 fenix { 11.22.08 at 12:00 am }

“És un ultratge a la religió el fet de cometre una atrocitat en nom seu“.

.El fanatisme, religiós, esportiu, polític, sempre porta problemes. I mentre el problema fos entre fanàtics rai!
El problema no el veig en la religió en si mateixa sinó en el fet d’utilitzar-la per a promoure i justificar la guerra, l’odi ,l’assessinat de
dones i de nens per arribar als extrems que estem vivint desde fa un
temps.
Crec que un dels grans perills del món actual és que segueixin existint comunitats, organitzacions o esglésies que proclamin la guerra justa, és a dir que defensin la bondat de la guerra sobre la base de ideals religiosos. No hi ha cap ideal que justifiqui matar.
Hi ha gent que creu que és possible matar la gent en nom de no sé quina ideologia. Sigui quina sigui la nostra posició, el que hem de fer és persuadir l’altre, en cap moment treure-li la vida.

una vella cançó de Raimon: “mans dels que maten, brutes; mans fines que manen matar”
Avui si que tenim de dir :
Que la Pau sigui companya de camí en tots els
racons en que hi habiti un ser humà .Es un anhel impossible avui oi?.

Salut!!
caminants !!

Leave a Comment