Random header image... Refresh for more!

Diari espiritual, un any amb Gandhi

Avui, 9 de desembre: “Cultivar la tolerància per altres fes ens en proporcionarà un coneixement més real“.

Gran consell el del Mahatma, avui, i més en els temps que corren. La tolerància, valor que pressuposa tenir unes conviccions pròpies fermes, sense deixar d’estar obert al diàleg i a escoltar els altres. També parla la frase de les altres fes, tot referint-se clarament al diàleg interreligiós, tan necessari per navegar en un món globalitzat i desequilibrat com l’actual. I tot això per saber “estar” més en el món real en el que vivim, un món on calen nous paradigmes i noves mirades, on cal repensar enfocs, i tenir el cor obert al debat ètic constant que desperta qualsevol telenotícies o fins i tot anar pel carrer. Dic jo, eh?

La troballa d’avui: la Lliga per la Laïcitat, que es presenta com un centre de reflexió, d’enllaç i de proposta d’idees. Amb aquesta declaració de principis vol estendre la mà a la societat civil catalana, perquè entre tots i totes impulsem el canvi necessari perquè els valors de tolerància, pau, convivència i diàleg siguin una garantia democràtica.

Sigui útil! Salut!

1 comment

1 Carles { 12.10.08 at 1:12 am }

Avui és preciosa la dita, tot i que jo hi afegiria no només la tolerància, sinó la real estima per altres fes ens acosta a un coneixement més real. En el fons si s’observa qualsevol manifestació religiosa, si beu d’un contingut espiritual senzill, net i profund és d’una real bellesa, quan aquesta no es posiciona en dogmatismes de curtes mires. L’àmplia mirada de l’horitzó de la consciència humana permet, no sols ser tolerant, sinó alhora estimar les diferents manifestacions de la consciència que vol i aspira a relligar-se.

Bon camí!
Bon treball!

Gràcies Joan per les teves paraules, mai més cert, “un món on calen nous paradigmes i noves mirades”. Una troballa meravellosa els principis de la lliga per la Laïcitat. Fantàstic! De sentit obert i equitatiu. Gràcies! Avançar per aquí és un goig i una joia. Tornar a passejar amb Leonardo Boff, una delícia! Que em porta a recordar moltes idees parlades i viscudes en el camí, com la de la correcta mesura, el verb incloure,… genial! I James Lovelock amb casa comú i pau perenne,… sense paraules!.

Avui amb aquest intent de tolerància, el Santa Nit, amb intents fallits però necessaris que conformen l’esperança d’una nova humanitat, avui doncs amb l’Esperanto.

http://www.youtube.com/watch?v=gabAoiYUevY

Bon viatge!

Leave a Comment