Random header image... Refresh for more!

Diari espiritual, un any amb Gandhi

Avui, 22 de desembre: “Fins i tot una sola llanterna dissipa la foscor més intensa“.

Frase que jo interpreto com un crit a mantenir ferma la esperança, a no defallir malgrat la foscor més intensa en qualsevol de les seves formes (fracàs, desengany, malaltia, dol, dolor, violència, desesperació, defalliment, depressió, ruïna…), a tenir fe en la vida i en els homes. M’atreveixo a dir-vos que visiteu, si ja no ho heu fet, els blocs de 2 persones que són un exemple actual, anònim i excel·lent de la dita d’avui: l’Enric Insa i en Miquel Salvadó, ells podriem dir que ens fan de llanterna, d’estel polar, de creu en el cim, de fita de GR, de nord magnètic…per saber que la vida sense esperança ni llum, no és vida; ells són una prova de com afrontar amb dignitat, força, valentia i fe positiva, el cada dia sovint fosc, en els temps que corren…gràcies amics! Ja direu…

La troballa d’avui: el Moviment Laic i Progressista (MLP), una eina per a una transformació en profunditat de la societat partint de la base de l’ideari laic i progressista, format per una federació d’entitats (Esplais Catalans, Associació Escolta de Catalunya, casals de joves, etc…). L’MLP està compromès amb un impuls de canvi de la societat a favor del lliure pensament, de la tolerància, de la diferència, dels drets humans i de la ciutadania. Recomanable!

Una sorpresa molt tendre i sàbia…

Sigui útil! Salut!

2 comments

1 fenix { 12.22.08 at 8:33 pm }

“Fins i tot una sola llanterna dissipa la foscor més intensa“.

I hi ha vegades que no pots escapar, que la realitat cau sobre tu i et fa molt de mal.
A vegades, per trobar un perquè no cal formular cap pregunta, a vegades, perquè es compleixi un desig no és necessari murmurar cap paraula. Només cal tenir esperança ,i sense presses fer el camí.

Pas a pas ,dia a dia sents que has crescut, que saps mirar el món de front, tot i que encara hagis de mesurar una a una les teves paraules. La por a l’error, aquella por que sempre m’acompanya i que sembla que mai acabarè d’alliberar-me ja no costa tant de gestionar.És aquella inseguretat amagada sota la capa de fortalesa, sota la màscara d’orgullosa i valenta que a vegades aconsegueix fer-me oblidar el que s’amaga darrera.Crec saber qui soc e intento no perdre’m pel camí ,per poguer seguir endevant.

Aquesta llanterna que avui parla la dita ,potser que la trobem en nosaltres mateixos ó en quelcom de racó ,persona, natura , paraules,finestres que poguin aportar-nos la llum per fer camí.
L’Enric , un bon company d’un forum fet de somriures . Un homé valent i positiu. Salut!!.
El Miquel ,un xicot valent,lluitador .Un exemple el seu dia a dia.
Una abraçada per ell ,iper la seva familia .

Que la pau sigui en el camí de tots els caminants.

Namaste!! Nuria

2 Carles { 12.23.08 at 2:11 am }

Fins i tot un somriure pot dissipar l’amargor més absoluta, fins i tot un silenci pot ser font de tolerància, fins i tot un xic de comprensió et permet començar a veure, fins i tot… quants fins i tot podem construir,… multituds d’ells.

I es que em ve aquella dita tant bonica del dia 14 de març: “En tinc prou amb un pas endavant“. Que ens parlava d’esperança, d’aquell que sap que amb un pas endavant permetrem que vinguin altres passos. Que fantàstic escoltar Gandhi després d’un d’aquells dies intensos en que saps que sense la força interior i la feina ben feta, hi faltaria aquella llum que la foscor podria arrossegar-te. I és que la vida et situa davant de moltes situacions per permetre la creixença, la força, la confiança, el saber-se,… La vida et porta molts desafiaments, circumstàncies plenes de reptes, i en n’hi ha prou amb un pas endavant per fer de llanterna, perquè “Fins i tot una sola llanterna dissipa la foscor més intensa”.

Bon camí!
Bon treball!

Fas bé de ser atrevit, he vist i visitat els blocs que anomenes, i senzillament només el silenci d’admirar tot el que tu anomenes em dóna compte d’aquests exemples vius. Gràcies!

Una sorpresa molt tendre i sàvia! Conec altres històries com aquesta, la vida és gratament misteriosa. Gràcies!

Bé, acabo que demà tinc altres tasques per reprendre i el temps de descans també he descobert amb els anys que és necessari. 😉 Avui continuarem amb la famosa melodia, ja s’acaba i com que no puc posar-les totes deixaré el paisatges diversos de les llengües i posaré les versions que tenen per mi un contingut musical més destacable que actualment hi ha a la xarxa .

http://www.youtube.com/watch?v=87q5dmW6zDg

Bon viatge!

Leave a Comment