Random header image... Refresh for more!

Diari espiritual, un any amb Gandhi

Avui, 2 de gener: “No hi ha camins per a la pau, la pau és el camí“.

Avui, es publica la frase probablement més paradigmàtica i famosa d’en Gandhi, la que he vist reproduida a més llocs (blocs, recull de frases, escoles, articles, llibres, diaris, punts de llibre, ajuntaments, dedicatòries, graffitis, pins, adhesius, etc…). És una frase curta, quasi un palíndrom, però té la virtut i saviesa de concentrar tota la màgia i la força de l’ahimsa i de la satyagraha, en una sola ratlla escrita. Es pot considerar el seu testament condensat, i si us hi pareu a pensar et ve a dir que allò tan seu de: “el meu missatge és la meva vida”. Mahatma…et portem en el cor!

La troballa d’avui: un enllaç d’enllaços, molt útil per navegar i descobrir gent que lluita per un món més just, per la pau, diverses religions, ecologisme, pacifisme, solidaritat, drets humans, etc…Una bona feina!

Sigui útil! Salut!

1 comment

1 Carles { 01.02.09 at 9:08 pm }

Bé, finalment el far, una de les seves grans frases, que podríem enllaçar perfectament amb la frase de l’altre itinerari de Lleo Tolstoi. Tot s’ha de fer a dins i a través de…, en aquest cas la pau.

N’hem parlat varies vegades d’aquesta frase, l’hem utilitzada sovint, com quan hem parlat dels mitjans i dels fins. I és que només actuant d’una manera pacífica podrem canviar la història. La saviesa de la frase d’avui, la podem trobar en una altre dita d’en Mahatma, on també hi podem veure el pes de la saviesa de Crist, de Tolstoi: “La no-violència no és estimar a qui ens estima, la no-violència és estimar a qui ens odia”. Perquè si volem un nou món possible: “La no-violència és la força més gran que té la humanitat a la seva disposició”. Només a través d’aquesta actitud i acció canviaran les coses!. Avui he rebut alguns correus de si estava bé, pel comentari que vaig fer ahir, ( 😉 per què el vas fer Carles? A bona hora el vas fer! ) i me n’he adonat per tot allò que m’arribava, que en el fons costa molt saber-se situar en una postura no-violenta. L’única manera de combatre la violència és deixar de professar-la, m’enteneu?, deixar d’albergar-la dins vostre, passi el que passi, per això no hi ha més camins per la pau, que la pau mateixa.

Bon camí!
Bon treball!

Exacte Joan: “té la virtut i saviesa de concentrar tota la màgia i la força de l’ahimsa i de la satyagraha, en una sola ratlla escrita”. “El meu missatge és la meva vida.” El duem, sempre el durem en el cor i aprendrem les seves ensenyances per dur-les a la pràctica. Gràcies Gandhi!

El nou itinerari és molt simpàtic i interessant, però jo m’abstindré, potser algun cop entraré a dir-hi quelcom. I ahir era realment temptador, en Aldous Huxley és brutal! i avui, Tolstoi!, sembla fet expressament per temptar-me. Però he de prioritzar i seguir la meva correcte mesura, i acabaré tant sols el camí al que personalment m’he compromès. Acabar, no vol dir fi, és un nou principi i possiblement em passejaré esporàdicament algun cop, per algun itinerari. Però la vida em demana altres rutes que s’allunyen d’aquest compromís diari. No obstant, felicitar aquells que donen a dojo tantes oportunitats de reflexió i saviesa. Gràcies!!!

L’apunt musical d’avui podria ser alguna peça tocada per en Daniel Barenboim que ahir ens va dirigir tant bé la filarmònica de viena a la sala daurada del Musikverein. Va ser brillant la seva direcció, però sobretot el destaco perquè és una persona que treballa per la pau. Li donarem les gràcies tot escoltant una de les seves actuacions. Gràcies per aportar-nos tant, Daniel!.

http://www.youtube.com/watch?v=1kfibWlWeP4&feature=related

Donades les gràcies, avui no podia obviar-ho, la peça musical per la dita serà la “Peace On Earth “ dels U2, però després posaré per qui tingui temps per entretenir-se, altres manifestacions culturals que reflexionen entorn a la pau, entre elles, la última amb el fons del Adagi per cordes que anys més tard adaptaria per un cor de vuit veus, el preciós Agnus Dei de Samuel Barber.

http://www.youtube.com/watch?v=3A6mKiE8ZBo&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=J8OYvHPpGDY

http://www.youtube.com/watch?v=BeSiG_8Wt-0

http://www.youtube.com/watch?v=4z7wOUXVtwg

http://www.youtube.com/watch?v=DpkBEGLMyWQ

Bon viatge!

Leave a Comment