Random header image... Refresh for more!

Diari espiritual, un any amb Gandhi

Avui, 6 de gener: “La veritat (satya) és superior al coneixement de l’home“.

Frase que apunta directament al nucli i fonament de la vida (i lluita) d’en Gandhi, buscar i seguir la força de la veritat, amb entrebancs i èxits, però sempre al servei del poble indi i sent fidel al seu amor a Déu (Veritat). Un exemple que ha tingut molt seguidors, entre ells el nostre estimat Xirinacs. Els dies 24 de març i 9 de novembre del 2008 també la satyagraha era el motiu del dia, us recordo. Per mi la frase em recorda que mai podrem saber-ho tot ni controlar el món, obre la porta al misteri i a l’infinit…fa basarda però també em dona seguretat de fill acollit pel Pare. Opinable, eh?

La troballa d’avui: la web, poc a poc, gestionada per un moviment d’activistes que impulsen el tenir cura de la terra, l’ànima i la societat, tot sembrat utopies i unit gent…amb articles, trobades i enllaços molt vius i interessants. Podreu accedir al Design Manifesto for Jerusalem, de lectura molt aconsellable!!

Sigui útil! Salut!

2 comments

1 fenix { 01.06.09 at 1:32 pm }

El miracle de la nit magica = la rialla d’un nen (4 o5 anys ) conectat a una maquina i veure entrar el Rei Baltasar amb un regalet ,la mirada emocionada dels seus pares ,juntament amb la paraula esperança en els llavis.

Homes i dones ,que passaban la nit magica sols, en un llit d’un hospital o en una casa buida de calor tant fisic com emocional i als quals un petit obsequi de persones desconegudes ,va ser per ells ,uns moments de caliu i d’emoció.
Gràcies a uns Reis Mags que van saber apropar-se a un munt de malats , aparcan un ratet la seva feina profesional .
Sé que un pensament cap a persones que ens aquells moments rebien els “regals ” que surten de canons de foc ,no serveix per ells ,peró ,mentres repartiem veritables regals mols de nosaltres pensavem amb els nens palestins que la majoria no sap el perque de tant odi.

El millor regal que avui podriem demanar es la Pau ,però ,crec que
el mon no flueix per aquestes aigues calides i sosegades ,al contrari
anem per una torrentera cap a les aigues que engilleixen el bé .
Caminants : que la pau ,la salud i l’amor ens acompanyin en el camí.

Salut!. Namaste!! Nuria

2 Carles { 01.06.09 at 1:54 pm }

Hem arribat a l’Epifania!

http://es.youtube.com/watch?v=JVdDQcXSzfE

i avui el mestre ens segueix instruint sobre la Veritat i aquesta anomenada per ell Satyägraha. Diu que és superior a al coneixement de l’home. Per suposat, el coneixement és quelcom enciclopèdic. I possiblement el mestre anava més enllà, és superior a la saviesa i al discerniment humà, que serien elements prou elevats com per veure’ls en el cim d’una recerca. Però és que en la Unitat, en el cim dels cims, trobes una unió de conceptes que ja no és necessari distingir-los: discerniment, saviesa, amor, graduació, porten tots junts els segell de satya, la vida de satya. Aquesta Veritat tant difícil de trobar però possible d’arribar-hi, quan la humilitat i la condició d’aprenent sempre t’acompanyen. Totes les veritats unides en una sola Veritat. Els mags d’orient van saber veure que astrològicament havia nascut una consciència peculiar, capaç de ser el nexe d’un conjunt d’atributs que duien a viure en la consciència humana, la Veritat. Per això Ell ens va dir: “Jo sóc el camí, la veritat i la vida” (Jn 14,6). En aquest camí hem conegut veritats i hem apuntat a la Veritat, apuntat, perquè la Veritat cal experimentar-la, viure-la. Us recordo que la vida és dels místics o no serà, per això cal viure la Veritat. No sols conèixer-la a nivell mental. La Veritat implica també la teva totalitat per a ser coneguda, recorda-ho germà, només així podràs arribar a l’Ítaca de la Consciència.

Bon camí!
Bon treball!

Fidel i servent de la Veritat en Gandhi. Gràcies Joan per donar-lo a conèixer!. Xirinacs, apòstol de Gandhi, de la Veritat. Gràcies per donar-lo a conèixer!. Hem conegut caminants que saben trobar la força de la veritat en les seves vides. Genial, fantàstic, apoteòsic, miraculós, realment lluminós, conèixer-los.

“obre la porta al misteri i a l’infinit…” 😉 sí, sí, obre la porta a l’eternitat, una eternitat on l’abraçada amorosa de Déu pare/mare no fa més que acollir-te en la seva Unitat. 🙂

“Design Manifesto for Jerusalem, de lectura molt aconsellable” Ostres!!! Només molt aconsellable!, l’adverbi quantitatiu molt és queda curt, massa curt, és realment genial!!!, em sento tant proper a l’autor! És com si m’hagués llegit per dintre i hagués estret les paraules, la mare natura una mestre, unificar conceptes, “M’ agradaria que cada dissenyador pugues ser un agricultor a temps parcial”, “L’ARBRE és un ésser espiritual, un mestre… és la connexió entre el cel i la terra i és també el símbol d’aquest moviment, la imatge d’aquest manifest, i es converteix en una cridada per a la pau”, aprèn, aprèn, aprèn,… increïblement bonic, preciós, fantàstic, tant debò que aquesta carta als Reis, sigui la carta de tots i la fem possible. Com diu l’autor als inicis del manifest:
“Un altre món no solament és possible… ja és en camí.
En un dia plàcid… puc escoltar-lo respirar.”
Actúa!!!

Avui l’apunt musical només ens podia venir d’un geni que va saber transcriure la Veritat en música, en Ludwig van Beethoven. I ho farem amb el segon moviment, l’adagio, del meravellós concert de piano nº 5 op.73 conegut com el concert de l’emperador.

http://es.youtube.com/watch?v=AnMLG1BIsHA&feature=related

Bon viatge!

Leave a Comment