Random header image... Refresh for more!

Diari espiritual, un any amb Gandhi

Avui, 20 de gener: “El primer deure és protegir els febles i no ultratjar cap consciència humana“.

Frase que ens vol recordar el deure sagrat d’estimar als proïsme, per mi, i defensar a les persones febles, nens, gent gran o desvalgudes, senyal de civisme, educació i amor a la humanitat. Per sort, hem avançat en el camí dels drets i deures de les persones, malgrat resti força camí per fer. Totes les religions i creences tenen aquest deure com a principal, tot i que la diversitat de cultures, les condicions geogràfiques, de vida, de repartiment de la riquesa i polítiques de cada lloc, fan que les dades que tenim en quan a fam, pobresa, violència, guerres…siguin esgarrifoses, i sense un futur massa afalagador, ans al contrari. Més que mai cal possar-se en camí i no defallir, per aportar el nostre granet de sorra. Dic jo, eh?

La troballa d’avui: uns consells per consumir responsablement, que m’han semblat molt profitosos i encertats, i donen pautes i respostes a diferents preguntes que sovint ens fem, alhora que enllacen amb webs molt útils!. Per reflexionar-hi!

Sigui útil! Salut!

1 comment

1 Carles { 01.20.09 at 11:33 pm }

Ostres! el camí paral•lel agafa uns nivells de lluminositat sublims!!! 😉 que sintetitza molts dels ensenyaments que hem anat assaborint al llarg de les caminades amb Gandhi i altres caminants.
Avui en Mahatma retorna als mínims que cal acomplir, em recorda l’ètica del jurament hipocràtic dels metges i aquella altre frase ja utilitzada de Crist que diu: “Tot allò que fèieu a un d’aquests germans meus més petits, a mi m’ho fèieu.” Mt 25,40 i també aquella que ja hem vist que diu: “Tenia fam, i em donàreu menjar; tenia set, i em donàreu beure; era foraster, i em vau acollir, anava despullat, i em vau vestir; estava malalt, i em vau visitar; era a la presó, i vinguéreu a veure’m.” Mt 25,35-36
Tot això em parla de la profunditat d’aquesta dita, d’acollir, protegir, mirar pels més necessitats, avui estic content perquè just he participat en una reunió d’una iniciativa sobre la inclusió social, que vol vetllar just pels més necessitats, per tots aquells que la societat sovint no té en compte o se’ls passa per alt. Us deixo amb la web de la iniciativa i els seus enllaços per si hi esteu interessats en conèixer-la:
http://www.manresainclusio.cat/
Bon camí!
Bon treball!

És clar que sí, 😉 actuem! i “Més que mai cal posar-se en camí i no defallir, per aportar el nostre granet de sorra.”
Molt interessant Fundació Futur!
Avui l’apunt musical el deixarem de la ma d’aquells que no han tingut mai veu: en la veu de Carlos Varela i la cançó “una palabra”
http://es.youtube.com/watch?v=hasFZu1JVSA
i amb la preciosa música de l’Sting, una cançó que m’ha acompanyat molts anys de la meva vida. “They dance along”
http://es.youtube.com/watch?v=a_jDiDya5j4&feature=related
i en la mateixa línia, una que ens va ensenyar en Pau, en el seu Cant a la Llibertat,
http://es.youtube.com/watch?v=tKbY4iHtmO4
Bon viatge!

Leave a Comment