Random header image... Refresh for more!

Diari espiritual, un any amb Gandhi

Avui, 6 de febrer: “El que és impossible per a l’home és un joc de nens per a Déu“.

llocs-que-has-de-coneixerFrase que costa d’interpretar o de comprendre, però que jo la oriento com a que mai hem de perdre la visió de la nostra gegantina petitesa, de les nostres limitades forces i poder, malgrat sembli que podem fer-ho tot, canviar-ho tot, etc…És un toc d’humilitat personal i de confiança en Déu, el que crec que ens vol fer adonar el Mahatma, i més quan sembla que la ciència i la tecnologia ens tenen enlluernats i sembla que tenen la solució definitiva de tot. Us aconsello de llegir el discurs d’agraïment d’en Pere Casaldàliga en rebre el Premi Internacional Catalunya el 2006…gran resum dels objectius i de la tasca a fer pels humans! Ja direu…

La troballa d’avui: la Fundació Josep Pla, amb molta informació de l’escriptor, així com una agenda amb tot d’activitats lligades al món de la lectura, de la fantasia i els llibres. Visiteu-la!

Sigui útil! Salut!

2 comments

1 Nuria (fenix) { 02.06.09 at 9:55 pm }

El silenci

“Tot passa en el silenci”

Plotí, Ennèades, III.8.5

Al principi només era el silenci.

Déu no havia nascut.

Déu nasqué del silenci

per crear-hi una vida incessant,

un batec sense fi.

En sorgí l’univers

i era blau.

Existí la matèria,

la Terra esdevenia.

I hi hagué l’horitzó

i un Sol roig hi desava la llum

mentre els ulls aprenien el somni

i la nit caminava entre els cossos.

Més enllà de la por,

de la veu,

al cor del món,

només viu el silenci.

Paraules d’en Joan:
“mai hem de perdre la visió de la nostra gegantina petitesa, de les nostres limitades forces i poder”.

Ahir,varem gaudir d’una magnifica xarrada que varen fer dos magnifics mestres de la fisica i l’astrofísica en la nostre ciutat Manresa .
Quina petitesa dins l’univers aquest nostre planeta que és la terra.
Quina maravella com van explicar les lleis de l’univers ,amb sencillesa . Gràcies per ser tant propers amb les seves explicacions.

Que els humans prenguin conciencia ,de com conservar aquest planeta .
Salut!!
Cada dia es util!! cada dia . Nuria

2 Carles { 02.07.09 at 1:53 am }

Bé, avui la dita vol determinar la profunda capacitat de Déu en comparació amb la de l’home. Però aquestes frases més enllà de la senzillesa, humilitat i vulnerabilitat que ens poden deixar veure que tots posseïm i que és prou important per saber-nos situar amb els peus a terra, alhora poden ser usurpadores del poder interior, just d’aquest Déu interior, perquè és una oració gramatical que pot ser interpretada amb un contingut que separa, que exclou.

Deixeu-me refer-la: Allò que és impossible per l’Ego, és un joc de nens pel teu esperit interior. Això crec que és més precís, almenys en la meva experiència i veritat interior. Cal deixar de projectar enfora les capacitats que tots tenim dins, per por a no ser assumides. Nosaltres tenim la possibilitat de fer miracles sabíeu? 😉 si, ja sé, a aquestes altures l’etiqueta de boig serà curta per mi, però m’honora ser-ho quan en realitat la bogeria és el síndrome d’una nova visió que inclou i entén l’univers sota una realitat interior. Si mai voleu saber què és la bogeria, estudieu la simbologia del arcà major de la carta sense nombre del tarot, el boig, el nen innocent. El principi del canvi i d’allò que encara ni tant sols s’entén ni es pot imaginar. 😉 allà, allà em podràs trobar 🙂 en un profund silenci amb un somriure etern.

Nosaltres som complerts, no d’una peça, de moltes peces però estructurades coherentment, de molts instruments però tocant una simfonia, de moltes cèl·lules i de moltes vides 😉

Sí, nosaltres som mil de milions de vides, no cal buscar a Déu a fora, als àngels a fora, la nostra matèria és angèlica 😉 Nosaltres tenim el programa de la creació, la simfonia del cosmos en nosaltres. Aquesta simfonia canta com vàrem dir un dia des del director d’orquestra que és el nostre cor, quan nosaltres som íntegres. Ser íntegre és ser honest, ser honest és ser transparent i ser transparent és anar més enllà de les màscares, més enllà de l’Ego, més enllà de tota aparença.

Quan jo et miro a tu, o miro un arbre, o miro una flor i ho miro des de la qualitat no puc menys que veure a Déu en la seva dansa infinita, no puc menys que veure a Déu en tu. No l’hem de buscar en el temple, en l’església, ni en les sagrades escriptures, està aquí, dansant en tu, somrient en tu i plorant en tu.

Aquí el podràs trobar i si t’allunyes de qui realment ets tu, et perdràs!

Bon camí!
Bon treball!

Pere Casaldàliga, un mestre en el camí!

Avui l’apunt musical el donarem a la mà del fantàstic asturià i compositor Víctor Manuel amb la seva cançó “Solo le pido a Dios” amb una versió amb imatges suggerents.

http://www.youtube.com/watch?v=tn43Efqh6XA&feature=related

Demana-li al teu Déu interior i no siguis indiferent!
Bon viatge!

Leave a Comment