Random header image... Refresh for more!

Diari espiritual, un any amb Gandhi

Avui, 16 de febrer: “La violència és preferible a la impotència“.

contes-per-la-pauTema de debat llarg i extens, de fet  Gandhi va dir: “La no-violència va molt més enllà de la violència, és un enfrontament molt més radical. Ell mateix diu preferir la violència a la passivitat, cosa que, en boca de qui mai la va emprar, més que una justificació de la violència constitueix una absoluta desqualificació de la passivitat.”.  És aquest advertiment a no caure en la indolència o impotència davant les injustícies que tenim al davant i pateix el món, a restar actius i vius, a ser conscients que la lluita per la pau veritable sols pot ser una tasca plena de fe, imaginació i compromís la clau de la lliçò d’avui, crec.

La troballa d’avui: en l’Any internacional de l’Astronomia, la web de l’Agrupació Astronòmica de Sabadell, amb detallada, completa i formativa informació sobre el món de l’astronomia…i és de casa!

Sigui útil! Salut!

1 comment

1 Carles { 02.16.09 at 11:53 pm }

Ostres avui la dita, tant parlar d’Ahimsa, i avui ens provoca amb una frase que impacte! 😉 això només ho pot fer un mestre. Però no és una apologia a la violència sinó per remarcar que la passivitat, l’inactivitat, l’apatia, la indolència, la desídia, la indiferència, la deixadesa, la desgana, el desinterès,… són mals pitjors que una resposta activa, encara que contraproduent, perquè al menys encara que tard ens pot dur finalment a la no violència.

Si no recordo malament fou el mateix mahatma el que arrel d’aquesta oració continuava el seu discurs dient que hi ha esperança en un home violent de convertir-se en no violent, però que no és possible per l’impotent.

Penso que tot és per posar èmfasis en la capacitat activa, en la força i la valentia en que cal just posar a Ahimsa.

Bon camí!
Bon treball!

Avui pels que tenim síndrome d’abstinència després d’aquesta marató musical… del XXIVè premi de música Ciutat de Manresa.

http://www.youtube.com/watch?v=yo82ipPkTRY&feature=related

Que fantàstic!

Bon viatge!

Leave a Comment