Random header image... Refresh for more!

Diari espiritual, un any amb Gandhi

Avui, 19 de febrer: “Cadascú ha de crear l’aliment pel seu ésser“.

calendari-interconfessionalGran veritat la dita d’avui, hem de crèixer i alimentar-nos com a persones, en tenim la necessitat i la responsabilitat. L’aliment de l’esperit és tan o més  important que el del cos, sobretot a Occident, on el perill és una desnutrició espiritual i una manca de sentit comú, compromís i solidaritat esgarrifosament progressiva. Ara, com diuen els autors de L’ecologia emocional, us escriure els aliments psicoecoemocionals que alimenten la nostra energia vital: alegria, curiositat, desig, fortalesa, silenci, soledat i voluntat; ells, juntament amb un estil de vida saludable, auster i sostenible, una espiritualitat ben entesa i compromesa, i un treball no alienant, faran que no es malmetin els espais protegits emocionals fràgils que sostenen l’art de viure de cada persona, que son: agraïment, amistat, amor, compassió, confiança, esperança, felicitat, generositat, serenitat i tendresa. Per completar el comentari adjunto aquest Manifest pel compromís de les religions per un món sostenible…pura vida, tot plegat! Ja direu…

La troballa d’avui: la web de les revistes.cat, una plataforma per a la promoció de les revistes en català, elaborada per l’APPEC, amb notícies, enllaços, comentaris, un bloc, un butlletí…entre altres serveis, i un cercador de revistes molt útil!. Gran feinada tot fent país!

Sigui útil! Salut!

1 comment

1 Carles { 02.20.09 at 1:35 am }

És clar, per això som diferents. Jo mateix avui per posar un exemple, com quasi cada dia, només he menjat aliments d’origen vegetal, això en quant el cos físic, ah! i també li he donat 10 minuts de sol, que crec quasi vitals, l’he netejat amb l’aigua de la vall del Llobregat i l’he acaronat. També he gaudit de llegir un tros del Bhagavad Gita i fer uns minuts de silenci per alimentar el cos espiritual i he donat aliment el cos emocional i mental a través de la meva responsabilitat de dirigir bé aquests cossos i també del regal concert que m’he fet amb Luis Eduardo Aute al Palau de la Música, 3 hores de concert, una passada! Ben mirat avui no m’he alimentat gens malament i també he servit és clar i m’he omplert del goig d’apropar el benestar i la pau a les persones. Quin goig de vida, em sento tant ple, que tot sigui per lloar la seva presència infinita i servir a l’univers. L’únic que li ha faltat a tot això ha estat una cosa també per a mi vital, el contacte amb la meva mare natura, ella em cuida, m’acarona, m’asserena, em mima, em regenera,… 😉 no acabaria la llista.

Cadascú ha de ser responsable d’allò que es dóna a si mateix, i això parteix dels pensaments, emocions, conductes, decisions, actituds que adoptem a cada instant en la nostra vida i estableixen el paisatge que viurem, així de senzill i així de difícil per a moltes persones que no prenen el timó del seu vaixell.

Poseu la vela i agafeu el timó que el viatge és sublim, i els paisatges seran esplendorosos, la vida és la promesa d’un goig incessant en aquest joc de la consciència. Sols cal que t’arrisquis i t’atreveixis. Viure és una experiència sublim si la saps ben portar.

Bon camí!
Bon treball!

Gràcies per tants aliments! 😉 Un camí d’una gran abundància!

Per acabar un dels meus aliments preferits, la música, avui de nou amb el meu estimat Bach, 😉 cada vegada que poso el possessiu meu, penso, què pensaran els que llegeixen, tant parlar d’ego, entendran per què poso el possessiu?. No és en cap sentit de possessió, d’acaparar, de voler, sinó que desaferrat utilitzo per apropar-me al sentir de molts, el possessiu en senyal d’estimació, és així com s’entenen les coses en aquesta cultura tant estranya, que ignora la llibertat i el desaferrament com una de les senyals d’estimació més grans. Quina llàstima que a aquestes altures ja no podré oferir-vos aliments sublims de música, tant sols he posat una ínfima part de l’extens univers musical. Només m’apressa a dir-vos, descobriu-lo. Bla, bla, bla,… 🙂 Doncs res, ja callo… l’estimat Bach amb una visió del nostre univers.

http://www.youtube.com/watch?v=e9-w40OZrlU&feature=related

Bon viatge!

Leave a Comment