Random header image... Refresh for more!

Informació o infoxicació?

A la darrera revista mèdica que he llegit, hi han 2 anuncis que els trobo significatius de cap a on anem, sanitària i socialment parlant, per això crec que “infoxiquen
Un comenta, pur alarmisme informatiu, que a Europa cada 18 minuts mor una dona per càncer de cèrvix (matriu), tot per arribar a estendre la utilització de la vacuna contra el virus del papiloma humà (a 150 euros la dosi) entre les dones de 11 a 25 anys, fet encara no demostrat com molts articles i treballs seriosos ho manifesten.

L’altre comenta que “Juan no puede perder una semana de trabajo por culpa de la gripe, tot cantant les excel.lències d’un fàrmac antivíric (a 30 euros la caixeta) que cal prendre 2 cops al dia durant 5 dies!, com donant per sentat que cada refredat víric dels que s’agafen a l’època hivernal és una grip en potència que cal atacar el més ràpidament possible, enlloc de recordar que les mesures simptomàtiques, el repòs a casa entre elles, són la millor medecina en aquests casos…i que el temps a casa no es perd, és viu, encara que sigui amb febre, doloriment general, nas tapat, esternuts i toseta. Per no citar la por al cos que ens van posar amb la grip aviària i tot plegat…quin negoci!.

Part de fonament científic sempre existeix, ja que la investigació sanitària per part de les companyies farmacèutiques és una realitat, fins i tot positiva a vegades, però el que trobo inquietant i poc ètic és la sobredimensió que volen donar als fets enunciats, i el rerafons de negoci especulatiu que amaguen.

Suposo que és el preu de la llibertat, a mi em sembla que mal entesa, vist els temps que còrren…ens cal més serietat i sentit comú, més responsabilitat, austeritat i consciència social…però tot sovint això és políticament incorrecte (aquest és el problema!).

Sigui útil! Salut!

0 comments

There are no comments yet...

Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment