Random header image... Refresh for more!

L’aparador de les Teràpies Naturals

He aprofitat el títol que apareix en un anunci de vilaweb amb el mateix nom, per destacar la quantitat creixent de centres, equips, empreses, negocis, especialitats i subespecialitats, enfocs parcials i globals, variants del mateix, gurus de tota mena…que cada dia atenen i formen persones, que tenen tota mena de molèsties i malestars en el nostre entorn quotidià.

Una vegada vaig comptar més de 150 varietats diferents publicades de teràpies naturals, alternatives, complementàries o com es vulguin anomenar. A la revista Integral, CuerpoMente, i d’altres, trobareu a la secció d’anuncis un exemple del que dic.

Per citar-ne unes: quiromassatge, kinesiteràpia, naturopatia, acupuntura, reiki, flors de Bach, aromateràpia, reflexologia, ioga, shiatsu, “curs de miracles” ,…tot per arribar a trobar un equilibri vital personal que et tregui les molèsties que notes, els símptomes que et fan malviure, en el fons el malestar vital que ens arrossega, en el món que vivim, a buscar la felicitat que tota persona desitja.

En part per això proliferen tant també els centres de culte i pregària de tota mena de religions, ja que busquem quelcom que ens relligui (“re-ligare”) de nou a una vida plena de sentit interior i exterior (feina, familia, amics, societat) , i aquest és el problema de fons únic i veritable, crec, en un món on els valors que tenen sortida i èxit (competitivitat, riquesa, exclussivitat, no importen els mitjans, com més ràpid millor, no cal valorar els efectes pels altres, consumisme cec, etc..), l’estat de les coses (pobresa, guerra, violències de tota mena, etc…) ens aboquen a patir i malviure i així es tanca de nou el cercle viciós, que ens porta com a mínim al paracetamol i ansiolítics, o a coses molt pitjors.

Perdoneu el rotllo, eh? La vida és bonica…però complicada (Pets).

Sigui útil! Salut!

1 comment

1 Carles { 02.25.08 at 1:23 pm }

Una reflexió divertidíssima i certa. Tothom buscant desesperadament a través del que sigui aquest “religare” quan potser el que cal es fer silenci i tot exclusivament tot, es manifestarà en la teva pròpia naturalesa. Una expressió de diferents teràpies responent espero a una manera de donar diferents camins per acostar-se finalment a la senzillesa d’un mateix i de la vida. Cal no obstant una pensament crític i anar alerta perquè a tot arreu abunden els oportunistes. Alerta! que tot és molt més senzill del que ho fem.

Leave a Comment