Random header image... Refresh for more!

Diari espiritual, un any amb Gandhi

Avui, 1 de maig: “El cor no té llenguatge, parla amb el silenci“.

Com diu en Francesc Torralba el silenci juga un paper essencial en la comunicació humana, el silenci és l’atmòsfera oportuna per penetrar en la pròpia identitat i conèixer-la a fons. Cal fer un lloc en el silenci en les nostres vides i, gaudirem més profundament de la realitat que ens envolta.

Però també el cor parla amb els somriures i les rialles, que és un llenguatge universal…i una persona que en sap molt de tot aixó (…i és de casa) és en Tortell Poltrona !

Per acabar una mica de soroll, si voleu saber l’estat actual del soroll de les armes i ajudar a estendre el silenci de la pau, sols cal llegir aquest anuari SIPRI-2007…caram!

Una troballa: els 7 silencis de Montserrat Viñas, per aprofundir en el tema.

Sigui útil! Salut!

2 comments

1 Carles { 05.01.08 at 11:11 am }

“El cor no té llenguatge, parla amb el silenci”.

Hi ha dies que les dites semblen intencionades, o és el que vivim el que porta a trobar aquestes sincronicitats. I és que el silenci es troba ple de tot allò que es podria dir. Dir, és sempre escollir quelcom i deixar de dir la resta, el silenci ho conté tot, en ell hi ha totes les possibilitats contingudes, per això deu ser el millor llenguatge del cor.
Amb silenci doncs, acompanyem una família, plens d’un cor d’agraïment cap a cims europeus mil·lenaris.

El silenci l’he citat de forma metafòrica en l’ull de l’huracà, i ara ho podríem enllaçar de nou i recordar tot allò de centrar-se, concentrar-se en un mateix, trobar hom el seu centre i com veieu, per això necessitem silenci.

Quina metàfora més bonica la de Tagore: “La flor pregunta al fruit: On ets? I el fruit li contesta: DINS TEU”. Quina bellesa a vegades les paraules poden formar en una imatge que és compresa en el silenci que hi ha més enllà de les paraules. El podríem titular el silenci de l’abstracció, de la saviesa, de la comprensió.
Un Document preciós el de Montserrat Viñas, gràcies Joan per tota aquesta riquesa que ens aportes. Ajuntant els documents, agafo les paraules de Tomàs Merton quan diu: “El silenci de Déu és dilata en un gran somriure” i ara hi podem posar el somriure que ens desperten els pallassos. Perquè a través d’ells, també, Déu es manifesta. Per això us convidaria a fer un curs de clown que segons una amiga que el va realitzar, no només us ajudarà a fer néixer somriures, sinó que us pot permetre conèixer, transformar i enfortir la vostra capacitat de resiliència, reconeixent el fracàs per transformar-lo en diversió.

Es necessita calma per pensar, per fer un projecte, per resoldre un problema matemàtic, per fer una poesia. Però sobretot, necessitem calma per estimar, per fer-ho profundament, llargament, tranquil·lament.
Per això, us convido ara a fer un silenci interior, que denota pausa, una aturada profunda en el nostre trajecte de vida, per avaluar, per observar a on ens trobem, com caminem i cap a on es dirigeixen els nostres passos.

Bon viatge!
Bon camí!

2 anna { 05.01.08 at 9:58 pm }

L’individu tendeix a una fugida sistemàtica cap a l’exterior, amagant les possibilitats d’escoltar-se a si mateix de conèixer els seus pensaments, sentiments o si més no, trobar resposta a la situació vital de casdescù; donant-se la paradoxa que intentem ocupar la ment quasi obsessivament, no fos cas que caiguéssim a la temptació d’ocupar-nos de la nostra pròpia ment. Més aviat tinc la impressió que el silenci en el món en que vivim, produeix malestar i que es fa necessari combatre’l. per tal de no trobar-nos sols amb ell.
És un fet que la salut col.lectiva d’aquesta nostra societat, està afectada per aquesta patologia anomenada pressa, no hi ha temps, per pensar, per reflexionar, per retrobar-nos i obviament aquesta disbauxa desmesurada atempta contra el silenci.
Leuis Lavella escrivia, ” a vegade, el silenci està tant carregat de significat que aboleix la paraula; no tant sols perquè la fa inútil, sinó perquè en parlar es malmetria…… El silenci és un homenatge que la parla tributa l’esperit”
SILENCI i RIALLA… quina forcça!!!!

Leave a Comment