Random header image... Refresh for more!

Diari espiritual, un any amb Gandhi

Avui, 14 d’abril: “Tot acciona i reacciona sobre tot“.

Per mi la frase em parla per un costat de globalització, de que el planeta blau és únic i tots en som responsables amb les nostres accions i decisions del que en farem d’ell en els propers anys i de com el deixarem als nostres fills; per un altre costat, lligat amb el primer, de que tots som un tot interconnectat i dinàmic, és a dir, tot el que vivim, respirem, mengem, pensem…totes les alegries, penes, joies, entrebancs…tots els terratrèmols, guerres, fam, injustícies…TOT ens afecta, volguem o no.

Per recomanar: un llibre per agafar força i esperança: Un altre món, d’Arcadi Oliveres, i una entrevista amb ell.

Per aprendre a confiar en les persones, per saber que el servei i el compromís acosten a la felicitat i ajuden a portar una vida plena de sentit: Reflexions des del compromís, de Pere Casaldàliga.

Sigui útil! Salut!

1 comment

1 Carles { 04.14.08 at 8:18 am }

Quina imatge més plena de responsabilitat. Rebem l’efecte de la nostra acció individual i col·lectiva. Rebem l’efecte del nostre pensament, de les nostres emocions,… Hem d’assumir doncs aquest coneixement, aquesta responsabilitat aplicant Satyagraha, perquè un nou món, un nou benestar, una nova salut individual i col·lectiva és possible. Apliquem doncs l’amor, la tolerància i el respecte perquè les seves reaccions seran grans per tots.

Ell no deixa de repetir-nos cada dia: Us dono un manament nou: “Que us estimeu els uns als altres, tal com jo us he estimat”

Bona acció/reacció!
Bon camí a tots!

Leave a Comment