Random header image... Refresh for more!

Diari espiritual, un any amb Gandhi

Avui, 9 de maig:”Tot art veritable és una expressió de l’ànima“.

Com diu en Francesc Torralba: “L’art és aprendre a mirar d’una altra manera, es contemplar; la persona és capaç de vita activa i de vita contemplativa. La vida activa gira al voltant de l’acció, mentre que la vida contemplativa té com a centre de gravetat la contemplació. L’harmonia entre aquestes dues formes de vida és essencial per a una vida feliç”.

Una troballa: l’enciclopèdia en línia de la violència de masses, que recopila informació de matances i genocidis de tot el món.

El futur a la xarxa, un exemple de web 2.0, el més complet directori de webs, on es mostra un engraellat amb les aplicacions arxivades.

Sigui útil! Salut!

2 comments

1 Carles { 05.09.08 at 1:11 pm }

Que bonica la dita d’avui, ja que per mi l’art és una expressió humana plena de vida, com molt bé diu el mestre l’expressió de l’ànima. Ja vaig dir un dia que sense artistes, ni místics la vida no valdria el goig de viure-la. L’art és vida, l’art és l’ànima de la vida, diria jo refent la dita. I la vida sense ànima, ja veieu, és morta tal com ho expresso jo. L’art podríem definir-lo com la màxima expressió de quelcom ben fet, aquí hi hauríem d’associar potser quan el mestre diu art veritable, aquell art que és producte d’una integració de la ment i del cor, ja que comprendrà l’expressió total de l’ànima. Per tant, tot art que sigui capaç d’expressar Satyägraha, serà una expressió de l’ànima i de la Unitat.

Hi ha moltes maneres d’entendre l’art, però el que si és cert, és que és una expressió humana que pretén provocar una resposta al receptor i en molts casos busca la creació de la bellesa. L’art segons les cultures i les societats adopta diferents funcions, expresiva, representativa,decorativa, purificativa, evasiva, lúdica, religiosa, espiritual, màgica, provocadora,… és el reflex d’una cultura i també de la maduresa que és capaç d’expressar l’home a diferents nivells.

Com molt bé apunta Torralba, “que és aprendre a mirar d’una altre manera”, l’art permet introduir noves maneres de veure la realitat, noves perspectives gràcies a les quals no ens globalitzem – uniformem, en una única manera de mirar i això ens permet enriquir-nos en les variadíssimes maneres d’enfocar la realitat. Perquè la unitat de la humanitat s’ha de basar en la diversitat i no en la uniformitat. No és amb la supressió de les diferències com arribarem a la unitat, sinó amb una major consciència i respecte al valor intrínsec de cada cultura, de cada individu, de cada visió que enriqueix aquesta unitat humana. I cal recordar que no és la diversitat mateixa la font possible de conflictes, sinó la nostra actitud immadura, la nostra intolerància i prejudicis els que acaben portant a la manca d’entesa entre els homes.

L’art en qualsevol modalitat pot ser expressió d’una sensibilitat espiritual. I és aquí on la dita d’avui podria tenir més protagonisme. Per això l’art és l’expressió, ja no de l’ànima, sinó de la consciència humana. Jo avui en paraules, ja no vull dir res més, que anem a gaudir de l’art i que gaudiu de l’art cada dia en totes les seves representacions.

Gràcies per l’art dels post!

Bon art!
Bona música!
Bon camí!

2 Fenix { 05.09.08 at 4:22 pm }

“L’art es apendre a mirar d’un altre manera.”
“L’art en qualsevol modalitat pot ser expressió d’una
sensibilitat espiritual.”
Quina certesa aquestes dues frases. Per mi es art, l’arc de st.marti ,els seus colors . La natura pot fer aquestes maravelloses ratlles de colors,aquesta unitat pero al mateix temps cada color te el seu espai en el arc.
.no es fantastic?.
La paraula escrita ,les paraules dites amb el cor son
una bona mostra del art d’estimar .La sensibilitat del anima portada al servei d’altres essers .Per sempre .

Bon cami!! i bona pluja .

Leave a Comment