Random header image... Refresh for more!

Diari espiritual, un any amb Gandhi

Avui, 28 de juliol: “Aquell que cerca la pau ha de mirar en el seu interior“.

Un gran consell, sobretot en aquest món de brogit, superficialitat i aparença exterior, de “cartró-pedra” buit de contingut i sentit, intoxicat d’esport i política d’aparador. Com diu en Jaume Soler i Lleonart en aquest article sobre on cal cercar la pau: “n’estic ben convençut, només el coneixement que ve del nostre interior pot guiar-nos a la veritable comprensió del que és la vida, la felicitat i la pau. Treballar des de dins nostre , aprofundir en l’autoconeixement, aprendre a manejar els nostres sentiments, practicar les nostres creences i valors pot ser un camí vàlid de millora personal que acabi incidint en un canvi de valors de la nostra societat. Potser, en el fons, la felicitat i la pau només depenguin de la serenitat de la nostra consciència”.

La troballa d’avui: una web sobre desarmament mundial, Armas bajo control, amb documents, mapes, articles i informació sorprenent del negoci de les armes. Recomanable!

Sigui útil! Salut!

3 comments

1 fenix { 07.28.08 at 2:55 pm }

La paraula clau ,penso jo ,es aprenda a trovar la felicitat en les petites coses del dia a dia.
Voldria compartir ………
Ahir ,les 8 del vespre, les mans a les verdures que han
revifat amb les plujes . El pensament, aprofundint amb la feina fantastica que fa la natura ,Una petita llavor a germinat i s’ha convertit en plantes tant altes que casi be,no arrivem a recollir els seus fruits.Les rialles, donant mostra de la” feliçítat” que omple l’indret i el cor de les” hortelanes”.Tres amigues que avui han fet del raco ,un espai de soseg i de pau. Cada flor ,cada fruit es una mostra de l’amor i del temps que hi dedica la
veritable hortelana . Manca la companyia d’altres caminants estimats ,peró ….
Mireu !!! aquells nuvols allá al fons de les muntanyes de sal,
amb els raigs del sol que es pont ,no son semblants a sis parells d’ulls que no deixen de mirar-nos. Estem enfeinades !! ho volem fer be!!. per ells i per nosaltres .

Altres caminants/tes hi son benvinguts ,quan poguin ,quan volguin ,per recollir els fruits de la terra ,per gaudir del indret i
perque no? per fer un most i un glop d’aigua fresca

Volem compartir les paraules escrites avui per en Joan ,reiteran-les .
” Potser, en el fons, la felicitat i la pau només depenguin de la serenitat de la nostra consciència”.

Gracies !!
Bon camí!!

Namaste . Nuria i Cia.

2 Carles { 07.28.08 at 5:53 pm }

Les persones hem de mirar en el nostre interior perquè és en l’únic territori on realment trobarem la pau. La pau no és un estat que es pugui comprar, ni adquirir, ni cal anar-la a buscar enlloc, es troba dins nostra des de sempre, si som capaços de silenciar tots els sorolls, tots els gustos o disgustos que l’ego fabrica i posa al damunt d’aquest estat natural que som. Per això el mestre i els coneixements del vedanta ens parlen de la renunciació, com a font veritable d’una llibertat interior i d’un assoliment de pau profunda. Recordem la dita del 7 de maig: “El savi assoleix la pau només amb la renunciació“. I tampoc podem oblidar la dita del 7 de març: “El camí de la pau és el camí de la veritat“. I amb tot això no podem oblidar la dita: “No hi ha camí per la pau. La pau és el camí “. Ella està esperant a ser descoberta. Ella sempre està dins nostre esperant revelar-se quan aquietem tots els sorolls que ens fan fora del paradís.

Aquest camí parla sovint del silenci, silenciem-nos doncs, renunciem, desafarrem-nos. Tots aquests verbs aproximen l’experiència d’aquell estat vital interior i natural que pertany a la nostra consciència.

Bon camí!
Bon treball!

Passejar amb en Raimon sempre és una meravella, la seva profunda saviesa sobre el coneixement, obre multitud de possibilitats encara no descobertes. Sempre serà un caminant excel·lent per la nostra recerca.

Bon viatge!
Om Shanti, Shanti, Shanti!

3 anna { 07.28.08 at 6:01 pm }

La felicitat de la nostra vida depèn de la serenitat de la nostra conciència. ” Goldsmith”

Leave a Comment