Random header image... Refresh for more!

Diari espiritual, un any amb Gandhi

Avui, 1 d’agost: “El cant religiós (kirtan) refresca el foc de l’ascetisme“.

Jo interpreto la frase, difícil, com un elogi de la vida ascètica enfocada com entrenament o exercici personal (sembla que en grec vol dir això), com una aspiració a una vida plena de sentit, virtuosa en el possible, i on el cant, la música, el fer-se la roba, el treballar la terra, cuidar el cos, abstenir-se de substàncies tòxiques i de fàrmacs, etc…serveixi com un apropament a la pau i felicitat interior, com un trampolí per sevir millor als altres. Dic jo,eh?

La troballa d’avui: una web en línia des del 2001, amb una visió alternativa del món (antiglobalització, antifeixisme, consumisme, repressió, etc…). Es pot criticar l’enfoc però força i constància, i bona part d’encert, en tenen.

Sigui útil! Salut!

1 comment

1 Carles { 08.01.08 at 10:44 am }

Tota activitat de concentració amb la Font de Vida, amb la Unitat, reforça i refresca el foc del seu contingut en nosaltres. L’ascetisme ha de ser ben entès, més que com un codi de restriccions, com una pràctica de coherència amb els propis valors, de perseverar i mantenir-se en ells, un autocontrol ja citat en el camí com una reguralització harmònica amb tot el que som. Ja és hora d’entendre el per què de l’autocontrol i la regulació i no quedar-nos en visions estretes de restriccions i deixar-nos d’estimar desviant els camins de l’autèntica espiritualitat i ascetisme. Tot és molt més senzill. Buda mateix ho va descobrir quan duia pràctiques ascètiques de molt rigor. Aquest no era el camí de l’alliberació. Cal entendre doncs aquests conceptes i recordar la important via del camí del mig, per no caure en excessos. El cant com a medi de purificació, genial!, perquè cantant la Font, hom s’omple d’Ella.

Com sempre m’encanten els teus comentaris Joan, dius molt bé eh? Perquè és cert que tot té sentit perquè “serveixi com un apropament a la pau i felicitat interior, com un trampolí per sevir millor als altres”. Gràcies.

Bon camí!
Bon treball!

Leave a Comment