Random header image... Refresh for more!

Diari espiritual, un any amb Gandhi

Avui, 16 d’agost: “El dejuni és inútil si no l’acompanya un anhel incessant per l’autocontrol“.

Interpreto la frase en el sentit unitari del viure i de les accions i decisions que un fa i pren a la vida. Correm el perill de quedar-nos en la closca, en la superfície, de les accions, i no arribar al rovell de l’ou del motiu de prendre camins i decisions de gran format, a la vida. Cert és que els petits passos són poderosos, però cal que tinguin un cos doctrinal o un objectiu final de gran calat, que agafi globalment, en cos i ànima, a la persona i la vida que ha triat viure…el camí de l’amor a un mateix i als altres, únic camí que porta a l’autèntica felicitat i pau interior.  Gandhi, practicava el dejuni, la pobresa, la tolerància, la humilitat, la pregària, el servir al proïsme…i no ens podem quedar en els detalls ni en un de sol dels valors, és el tot global que conforma una persona que estima. Crec jo, eh?

La troballa d’avui: un blog de música contemporània, obert des de fa 2 anys, ple d’enllaços i amb articles atraients…val la pena!

Sigui útil! Salut!

1 comment

1 Carles { 08.18.08 at 5:44 am }

Perquè de fet dejunar en amplitud és pràctica l’autocontrol, i em quedo amb aquest anhel incessant!, perquè denota l’autèntica perseverança i constància, fortalesa i convicció dels mestres espirituals que assoleixen amb gran amplitud la seva sadhana.

Bon camí!
Bon treball!

Com sempre he dit en aquest camí, tot ha de començar per casa, benvingudes doncs totes les propostes que acosten a aquesta consciència, cal començar per cadascú de nosaltres, que és el que jo dono voltes al llarg d’aquest camí, així doncs, que comencem, a netejar les latrines!

Creus molt bé, Joan, com sempre els teus comentaris, propers i assenyats, complerts i equilibrats, savis i tocant diana, arriben al rovell de l’ou! Moltes Gràcies!

Leave a Comment