Random header image... Refresh for more!

Diari espiritual, un any amb Gandhi

Avui, 20 d’agost: “Qui s’oblida de Déu, s’oblida d’ell mateix“.

Una frase de temàtica religiosa, de les que Gandhi sovint deia, tot i que potser poc conegudes i poc popularitzades. Ell va ser una persona amb una gran visió ecumènica de la religió, un hindú que estimava la veritat (Déu) sota el prisma que es volgués manifestar i venerar, i enemic dels fanatismes, i de les lluites per causa de les opcions religioses. Per ell, la pregària i la religió eren part indissociable de la persona i del ritme necessari de cada dia, sols cal reflexionar el que ell deia: “La tolerància ens dóna un poder de penetració espiritual que és tan allunyat del fanatisme com el pol Nord ho és del pol Sud”, i també: “Si obeïm la llei de l’amor, no sentirem cap mena d’odi pels nostres germans irreligiosos; al contrari, els estimarem i, per tant, o l’induirem a veure el seu error o bé ell ens farà veure el nostre, o cadascú tolerarà l’opinió diferent de l’altre”.

La troballa d’avui: una web de l’ajuntament de Granollers, SobreDrogues, que ofereix atenció i informació general i personalitzada, coneixement de la realitat catalana, prevenció i gestió de riscs i treball educatiu sobre el tema. LLoable feina!

Sigui útil! Salut!

1 comment

1 Carles { 08.20.08 at 11:11 am }

Bonica la frase d’avui, perquè ens recorda la nostra essència, el que veritablement som, per això, aquell que s’oblida de Déu, s’oblida d’ell mateix. I per no caure en paràmetres egoistes de l’ego, aquell que s’oblida del seu germà també s’oblida d’ell, perquè a la fi i al cap tots formem part d’una sola consciència, i allò que fas als altres a tu t’ho fas. Tot això ja ho hem vist i n’hem parlat al llarg dels paisatges del camí. Per tant, no m’allargaré més.

Bon camí!
Bon treball!

Que boniques les altres sentències de Gandhi, realment la saviesa transpua per totes bandes. Just es troba en la línia que comentava, sobre veure els altres com a germans i com a tu mateix. M’encanta el tros que diu: “els estimarem i, per tant, o l’induirem a veure el seu error o bé ell ens farà veure el nostre, o cadascú tolerarà l’opinió diferent de l’altre”, quan?, quan obeïm la llei de l’amor! Fantàstic!

Bonic que les institucions s’impliquin més en un problema social tant greu com són les drogues. Fa anys vaig estar treballant amb aquest col·lectiu i necessiten de tota l’ajuda i la comprensió que ens sigui possible. Molts d’ells se’ns surten i realment podem dir que són autèntic herois. Que la llum clara us il·lumini per desfer-vos de les cadenes que un bon dia erròniament us van encadenar.

Bon viatge i bona caminada cap a l’alliberació i la transmutació!

Leave a Comment