Random header image... Refresh for more!

Diari espiritual, un any amb Gandhi

Avui, 29 d’agost: “Un home atrapat en el desig sensual és un home sense amarres“.

La frase admet matissos i lectures molt diversos. Quan Gandhi parla de la castedat, i en general dels altres vots com control de l’òrgan del gust, no robar, no possessió o pobresa, etc…ho fa des del punt de vista que la realització de la veritat és impossible sense un deseiximent total, segons ell. Segons els seus historiadors poden existir connotacions biogràfiques a la vida del Mahatma, que justifica la seva reflexió sobre el desig sexual en concret, i es materialitzi en un estil de vida que afluixi les passions i transfomi les pulsions. No es tracta de reprimir sinó de transmutar. Leonardo Boff s’hi adhereix: “El vot de castedat, si s’entén bé, no és un vot de desamor; és de superabundància d’amor”.

La troballa d’avui: una impressionant web, Solidaridad.net, farcida d’informació i enllaços sobre temes com: acció solidària, esclavatge infantil, fam, globalització, guerra, no violència, immigració, etc…Molt treballada i profitosa!

Sigui útil! Salut!

5 comments

1 Carles { 08.29.08 at 4:22 pm }

Avui em fa somriure la dita, perquè té tota la raó de coneixement de la naturalesa humana inferior. A l’ego li és tant fàcil deixar-se dur per la passió, per l’entusiasme, pel desig,… i si finalment es deixa dur per tot això, la persona perd l’equilibri, la serenitat, la simplicitat, el poder de Satyägraha i tantes altres qualitats que ens connecten amb la Unitat, per això és un home sense amarres, sense nord, ofuscat per les ambicions de l’ego.

Ai las! Senyors i Senyores del Camí, quanta feina de correcció, de desaferrament, de deslligament, de retirada, se’ns presenta quan l’ego despert es troba a la reraguarda de diferents situacions de la nostra vida.
A un nivell o un altre, de forma camuflada i indirecta, silenciosa o directa, si observem atentament, podrem veure maquinar el nostre ego. I la manera de tenir-lo controlat és observant-lo. Si som conscients de que el nostre ego sempre espera l’ocasió per interposar-se, podrem mantenir-lo sota control i llavors recuperarem les amarres i les ancores de la nostra vida, la confiança amb la Vida i el seu poder creatiu. Perquè la Vida sempre esdevé el que l’Amor reserva per nosaltres, sense cap mena de pretensió egòtica.

Que la vida il·lumini els vostres egos per renunciar a aquesta baixa direcció i fluir i fruir de la Vida de l’Amor.

Bon camí!
Bon treball!

Molt bé Joan: “No es tracta de reprimir sinó de transmutar”

Allibereu-vos i transmuteu-vos!
Alliberem-nos i transmutem-nos!

Feliç Viatge!

2 Eloise { 10.22.16 at 7:42 am }

The expistere shines through. Thanks for taking the time to answer.

3 pb versicherung faxnummer { 11.05.16 at 6:45 am }

SARAH–Your sweet boy is a doll. I know you’re proud of him. Good luck with the next milestone–they never stop coming, even when they’re grown and are successful adults with families of their own. Then, we watch our grandchildren go through their milestones. Lovely, thoughtful post. You might wonder why I’m reading Mama Writers–well, it’s interesting, but so far today, yours was the first “hot” link I tried. (a very annoying problem with authors posting announcement.) Celia

4 hannoversche leben hannover adresse { 11.05.16 at 7:25 am }

Many of us are afraid of outcomes we don’t yet know, and the pills only carry us so far. It takes courage to face the future and sometimes it’s too damn hard to summon it. And then, it takes just one little thing to pick us up a bit to be brave. I hope you have many of those moments coming your way.At any given moment, try to do what feels right to you, what encourages you, and what makes you happy. In my mind, I always see you smiling and happy and that is what I wish for you…and Steve.

5 car insurance { 05.31.17 at 4:36 pm }

Jól néznek ki! Ezek szerint a kávéscsészék berakhatók a sütÅ‘be? Én is gondolkodtam már olyan ételen, desszerten, amit így kellene berakni, de eddig nem mertem a csészéket betenni a sütÅ‘be. Hőálló lehet mindegyik szerinted?A kávézással én is ugyanúgy vagyok, mint te. A feelingje miatt iszom, havonta egyszer-kétszer. 🙂

Leave a Comment