Random header image... Refresh for more!

Diari espiritual, un any amb Gandhi

Avui, 8 de setembre: “El Bhagavad Gïtä és la mare universal“.

Romain Rolland i GandhiGandhi va rebre una fonda influència d’aquest llibre sagrat de l’hinduisme, que va llegir mentre estudiava Dret a Londres. El comentari en relació al fet del llibre en concret no m’interessa tant com reflexionar sobre l’actitud que ens ensenya el mestre, en el sentit d’aprofundir de manera oberta i humil en les arrels de la pròpia religió, estar receptiu als ensenyaments d’altres religions, ser respectuós amb les opinions dels altres, tot apel·lant a que siguin madurades pel sedàs del coneixement i la experiència. Cada poble del món té la seva mare universal, i el que mai volen les mares es perdre fills, o sigui, seria una bona manera d’acabar amb la excusa de la religió com a causa de conflicte…no serà la manca de justícia social, els interessos creats del diner especulatiu, el negoci de les armes sempitern…la causa de tot plegat, realment? Dic jo, eh?

La troballa d’avui: Cercabloc, el directori dels blocs dels Països Catalans comarca a comarca. És una bona idea i permet constatar que el país i la llengua catalana son vives!. Endavant!

Sigui útil! Salut!

2 comments

1 fenix { 09.08.08 at 11:27 am }

El primer cop que en Carles va escriure paraules referents al bhagavad Guita,
com que ja coneixeu la meva curiositat i les ganes d’apendra,vaig buscar per internet i ……. llegir.-les pos a poc
procuran compendra ….

Voldria compartir un parell que van agradar-me molt.Bo.. totes
son de grand saviesa .

Perquè et preocupes? De qui tens por? Qui et podria ferir? L’ànima no neix ni mor. El què passà fou bo, el que està passant és bo i el que passarà serà bo també. No lamentis el passat i tampoc et preocupis pel futur; la vida sempre segueix igual.

Relament has perdut el que plores? Què portaves que hagis perdut? No portaves res; el que tens és d’aquí i el que deixaràs, aquí quedarà. Has vingut sense res i te n’aniràs sense res. El que has tingut i el que deixaràs, és del mateix Déu. Amb les mans buides vingueres i te n’aniràs de la mateixa manera, amb les mans buides també. El que avui és teu, fou d’algú ahir i demà serà d’altri. La causa de la teva pena i el teu sofriment, és pensar que això és teu.

Renoi !! és per fer pensar un bon rato amb l’esgoisme i els interesos que fan tant de mal en aquest mon en que vivim .La fallera que tenim per acaparar bens i la manca de respecte cap als altres essers .

Avui !!! una abraçada per tots els que compartim aquest camí.
per tots !!.
Grácies ….. per caminar ,per compartir ,per estimar .
Salut!! i com sempre que la pau sigui la nostra companya.
Nuria .

2 Carles { 09.09.08 at 12:38 am }

Un dia ja vam parlar detingudament de la Gita com a mare per en Mahatma, la Gita conté una saviesa infinita. Si fóssim capaços de fer-nos nostre el seu contingut, la felicitat traspuaria per totes bandes, per tots els cantons de la nostra existència. El cant del Senyor és una de les joies universals que resumeixen els principals corrents i coneixements filosòfics i espirituals de l’Índia.

Estudieu-lo!

Bon camí!
Bon treball!

Ostres! M’agrada que t’interessi reflexionar més sobre l’actitud del mestre. Gràcies per les paraules dites. Perquè en el fons el que ens interessa és la praxis, més que les filosofies. És allò que vas dir i va dir el mestre del diccionari de l’acció.

Bon viatge!

Leave a Comment