Random header image... Refresh for more!

4- Pau, drets humans i no violència

Enllaços a webs relacionades en aquesta temàtica…tot pensant “que no existeix un camí cap a la pau, la pau és el camí“, com diu Gandhi.

No vaig tenir prou valor per fer-me objector de consciència l’any 1973, ho reconec, però de sempre la lluita no violenta per la pau m’ha semblat la única manera d’arribar a una resolució real dels conflictes, per superació de l’enfrontament sense guanyadors, sinó per convenciment de les dues parts.

A casa nostra tenim una llarga tradició de lluitadors per la pau i d’ONG’s implicades en la lluita per la justícia social i la pau.

De sempre he seguit en Lluís Mª Xirinacs , i he apreciat la seva a voltes poc convencional actitud davant la vida i els seus problemes, però absolutament coherent amb la seva visió del sentit del viure i del morir.

Fa 30 anys vaig participar a Manresa en una experiència de vida comunitària inspirada en la Comunitat de l’Arca d’en Lanza del Vasto, que va durar 2 anys i va ser força enriquidora en quant a creixement personal pels qui la vàrem compartir. Aquest estiu he pogut llegir al català, Pelegrinatge als orígens, i he repensat força sobre aquella època de la meva vida.

He seguit des de fa anys el moviment de la no violència activa, i les organitzacions i persones que intenten deixar la terra una mica millor i més justa que l’han trobat, lluitant de manera no violenta per reduir la violència, l’elitisme, la corrupció, la fam i la guerra al món.

Enllaços:

– Escola de cultura de pau

Flors Sirera: casa per la solidaritat i la pau a Manresa

Gandhi: TOT Gandhi (en anglès)

Justícia i Pau

Intermón-Oxfam: projectes de desenvolupament, comerç just, acció humanitària i campanyes

Fundació per la Pau: erradicar la violència és possible

Amnistia Internacional Catalunya

Mans Unides: ONGD de lluita contra la pobresa i la fam, amb el seu bloc.

Cristianisme i justícia: Centre d’estudis. Fundació Lluís Espinal. D’especial interès els seus Quaderns!

Fundació Pere Tarrés: valors, educació i vida associativa

Comunitat de St.Egidi

Senderi: Educació en valors