Random header image... Refresh for more!

1-Ki? Kom? Quan? On?

Aquesta vol ser una mena de carta de presentació personal, una mena de repàs de trajectòria vital.

Nascut a Barcelona, el 1952, fill únic, amb pares, avis i besàvia a casa (ara passa poc això…o mai!), vaig viure fins els 13 anys en una escola (el meu avi matern era el conserge), i la paradoxa és que els caps de setmana i festius, tenia tot el pati per a mi sol!.

Estudio als escolapis (St.Antoni i Diputació), vaig als escoltes (8 anys) i creixo en un ambient català, de classe mitjana treballadora i lligat a la muntanya i la natura.

Vacances precioses a la vall de Boí i a la vall de Núria.

Em vaig trencar el braç dret als 14 anys, un estiu a Vilassar de Mar, on passàven una part de les vacances, i vaig tardar 18 mesos a tenir el braç en condicions, fet que crec ha marcat part de la meva vida.

Estudio Medicina, ara s’en diu Ciències de la Salut i ho trobo més encertat, al Clínic de Barcelona i el 1976 acabo els estudis i entro a treballar a l’Hospital de St.Andreu de Manresa, en un acabat d’estrenar Servei de Medicina Interna comarcal.

El 1970 em vam declarar inútil pel Servei Militar a la Marina, pel braç, i em vaig casar el 1973 per primer cop amb la Núria. Treballava repartint diaris i cartes, i després anava a l’Hospital de Mar a aprendre a fer de metge.

El 1977 venim a viure a Manresa, en un muntatge comunitari de 3 parelles i un amic a la ciutat, i el 1979 neixen els meus primers bessons (Pau i Guillem).

Passem a viure una nova experiència comunitària, religiosa i noviolenta, amb una altre parella i una noia, que va durar 2 anys profitosos.

Divorci, i casament civil el 1983 amb la meva companya actual Mercè, i naixement dels segons bessons el 1984 (Arnau i Ferran).

Professionalment lligat al món hospitalari durant 26 anys (H.St.Andreu, Hospital General de Manresa, Althaia) fins fa 4 anys que vaig tenir la oportunitat de fer de metge de capçalera, de persones, al CAP Barri Antic gestionat per la Fundació Althaia, i de cap hi vaig anar.

He ampliat coneixements en el camp de la geriatria i de les cures pal.liatives, tot i que mai he estat amant d’anar a congressos ni de fer màsters.

Motivat per la feina en el món de la salut i al fet de veure cada dia la crua i bella realitat social, el dolor i patiment de la gent, he estat sempre en el costat més artístic i humà de l’exercici de la medicina.

L’enfoc biopsicosocial, el treball en equip, la imaginació al poder, fer les coses fàcils, tenir cura dels detalls han estat, de sempre, el meu tarannà professional i personal. Els darrers 8 anys hospitalaris he estat vinculat a diferents alternatives a l’hospitalització (hospital de dia, hospitalizació a domicili).

Estic apassionat per la definició del que entenem per salut, per ajudar a les persones a buscar el seu equilibri interior i amb el que els envolta, que és la font de la felicitat i trobar-se bé, per intentar que la gent aprengui a “conviure” i “com viure” amb els problemes de salut i trastorns crònics, batallar per evitar la creixent medicalització de la societat…són els meus neguits actuals i de sempre.

Persones, la lectura de les quals, ha marcat la vida vida: Albert Schweitzer, Gandhi, Erich Fromm, M.L.King, Lanza del Vasto, Francesc Torralba, Antoni Bolinches, Ll.Mª. Xirinacs, J.Mª Terricabras, Luis Rojas Marcos, Joan Corbella…

Professionals que llegeixo sovint els darrers anys: Rafael Bravo, J.L. Tizón, Juan Gervás,…

La meva relació amb la xarxa es remonta a fa uns 6 anys, gràcies al meu cunyat Joan Vinyes que em va guiar i ajudar al començament, i vàrem fer la web de la familiabarrios, ara en desús, que era un recull d’enllaços bàsicament , i després va fer el servei de recollir els retalls de vida i album de fotos del meu fill Pau, mort als Alps el 2005.
De sempre he portat llapis i paper al damunt, tinc més de 15 llibretes plenes de retalls, cites, llocs, troballes, etc…i ja feia 2 anys que volia fer un canvi a l’enfoc de la web que alhora fós un bloc personal més viu i participatiu, i ara fa 2 mesos, ajudat per l’amic Toni i la descoberta del programa WordPress, vaig decidir-me a canviar de servidor i renovar a fons el meu contacte amb la xarxa i el món virtual i real alhora, i aquí estic…i em podeu llegir i conèixer…veus què bé!

…seguirà…

(aniré ampliant aquest full , sense vergonya, tot i que una mica ruboritzat sí, eh?…però es tracta de ser sincers, no?)