Random header image... Refresh for more!

Recull del bloc.cat

He extret els posts o apunts que m’han semblat més rellevants o que aporten més informació, pel meu punt de vista. Si voleu veure el bloc sencer, feu click aquí.

Graticiclar: reutilització i noves tecnologies (publicat el 20.11.07)

Graticiclar és un neologisme que sorgeix per denominar l’aparició de xarxes o iniciatives que conjuguen l’acció (social) de la donació i l’acció (ecològica) de la reutilizació a través d’internet, ja sigui mitjançant llistes de distribució o d’una pàgina web.

El principal objectiu del graticiclatge és, des d’un enfocament plenament d’acord amb l’ecologisme social, satisfer necessitats materials produint un baix impacte ecològic, en aquest cas donant una nova vida a objectes que han caigut en desús. Així, aquestes iniciatives ofereixen i demanden objectes materials i propicien que passin gratuïtament d’unes mans a altres.

Webs de graticiclatge:
>> deixalleriadegirona.org
>> intercanvis.org
>> reutil.net
>> volstens.unmicroclima.com

Si voleu saber més, us aconsello la web de la revista opcions , font de coneixements per un consum crític, responsable i ètic.

Humor i salut (publicat el 16.11.07)

Us voldria aconsellar de llegir el llibre “El humor en la relación asistencial” de J.L.Tizón, que ajuda crec a enfocar les entrevistes amb les persones que venen a la consulta d’una manera més propera als seus sentiments i emocions, arribant així a l’entrellat dels seus problemes reals de salut.

Ja direu…

Mòbil nou i gratis? No gràcies (publicat el 15.11.07)

Aquest és el títol d’un suplement del Quadern núm. 149 de Cristianisme i Justícia, del setembre passat, que tracta d’Educació per a la ciutadania.

Aconsellable visitar la web recomanada, des d’on es pot accedir als diferents quaderns (en forma pdf, gratuïts), amb títols tan suggernts com: Consumeixo=existeixo?, Problemes de la globalització, Refugiats al segle XXI, Els crims de les grans companyies farmacèutiques, Educar sense instruir?…

En quan al títol de l’article, el suplement parla del què costa un mòbil, dels origens materials del mòbil, del problema dels residus electrònics, i conclou com a reflexió final que la millor via per mantenir el nostre món és reduir el nostre consum i recolzar pràctiques de consum i utilització responsable dels recursos disponibles.

Pallassos als hospitals (publicat el 3.11.07)

Cercant per la xarxa, intentant aclarir la importància de l’humor i el riure com a font de salut us recomano visitar l’enllaç, on podreu descobrir tot un món de persones que fan que la vida valgui la pena, crec.

Recomanable per a joves i sobretot, estudiants de ciències de la salut.

Va de pallassa…i pallassos (publicat el 2.11.07)

Bonica vetllada ahir amb la pallassa Pepa Plana als Carlins de Manresa. M’agraden els pallassos, sobretot els que actuen en solitari i que jo he conegut i pogut veure la seva evolució i escoltar els seus comentaris i opinions.

Trobo que ajuden a relativitzar la duresa del viure, simplifiquen el cada dia, et recorden el nen que tots portem dins, et fan valorar les petites coses que ens envolten…on tot sovint s’amaga la autèntica felicitat.

Us recomano visitar a Marcel Gros i Tortell Poltrona

A disfrutar-se com diu el meu fill Guillem!

Contra la crueltat del món. Vuit humanistes en combat (publicat el 1.11.07)

Llibre de Josep Maria Puigjaner editat per Pagés Editors, i dedicat als milions de persones anònimes, religioses o no, que fan de la seva vida un testimoniatge d’humanisme, i que, malgrat decepcions, fracassos i atrocitats, estan decidits a contribuir apassionadament al combat per la humanització del món.

Capitols: Albert Camus, la tenacitat contra l’absurd. Pierre Teilhard de Chardin, un pelegrí del futur. Gabriel Marcel, el compromís de viure conscientment. Saint-Exupéry, cròniques d’una guerra passional. Charles Péguy, poeta de la transcendència. Julien Green, entre el visible i l’invisible. Karl Popper, un humanista laic. Edgar Morin davant la crueltat del món.

Val la pena…

Pelegrinatge als orígens (publicat el 31.10.07)

Avui va de llibre, escrit per Lanza del Vasto, creador de la Comunitat de l’Arca, i que he llegit aquest estiu, editat per Empúries. Fa anys que el vaig intentar llegir amb francés sense acabar de copsar tota la seva profunditat.

Escrit en forma de diari personal i amb una nuesa interior enlluernadora, constitueix un interessantíssim recull de reflexions sobre el catolicisme i l’hinduisme, la saviesa i la caritat i, sobretot, els punts de contacte entre Orient i Occident més que no pas les diferències, com diu el pròleg de Miquel Arimany.

Diari de l’absurd (publicat el 24.10.07)

Avui vull donar a conéixer una feina que des del 2004 porta a terme un periodista de Girona i que permet veure la realitat amb uns altres ulls, en el límit de l’increible.

Com diu ell: “A la frontera periodística on la realitat supera la ficció, comença L’Absurd Diari, la més gran col·lecció de notícies sorprenents i surrealistes d’arreu del món, actualitzada diàriament amb noves històries autèntiques”.

Tampoc deixa indiferent el seu bloc, molt treballat.

I si la mare de Gandhi tingués raó? (publicat el 23.10.07)

Breu apunt d’aquest llibre d’en Francesc Torralba on destaca la responsabilitat que tenim tots en les coses que fem i com les fem cada dia. Diu d’en Gandhi que ” de la meva ignorant però assenyada i sàvia mare vaig aprendre que els drets que hom pot merèixer i conservar provenen del deure ben acomplert. De tal manera que només som creditors del dret a la vida quan hem acomplert el nostre deure de ciutadans del món”.

En la línea d’aquella dita russa: ” que neta fóra la ciutat si tothom escombres davant de casa seva